• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başbuğ`dan MHP`yi Kızdıracak Sözler!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muhalefetin terörün AK Parti döneminde tırmandığı iddiasıyla başlayan tartışmalar askerin katılımıyla farklı bir boyuta büründü. EskiGenelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un, DSP, MHP ve ANAP ortaklığıyla kurulan ANASOL-M hükümetinin, kendi iç sorunlarıyla uğraşması ve yaptığı hatalar yüzünden Kuzey Irak’ta köşeye sıkışan PKK’nın bitirilmesi için tarih bir fırsatın kaçırıldığı yönündeki açıklaması, yeni bir polemiğin fitilini ateşledi.

Başbuğ’un bu suçlaması, AK Parti’nin yanlış politikaları sebebiyle terörün tırmandığı iddiasında bulunan MHP ve diğer muhalefet partilerini zor durumda bıraktı.

“KOALİSYON HÜKÜMETLERİ ZAYIF HÜKÜMETLER”

Başbuğ’un açıklamasını değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Muhalefetin terörün AK Parti hükümeti döneminde arttığı yanılgısına düştüğünü söyleyerek, koalisyon hükümetlerinin yapısına dikkat çekti. Koalisyon hükümetlerinin zayıf hükümetler olduğunu, kendi içlerinde ciddi sorunlar yaşadığını belirten Aydın, “Abdullah Öcalan’ın yakalanması hadisesi de o dönemde oldu. Belki o dönemde şartlar daha elverişliydi ama iktidarda bir koalisyon olduğu için hiçbir şey yapılamadı” dedi. Terör sorununu iktidara mal etmenin yanlış olduğunu dile getiren Aydın, “Bu bize son dönemlerde artan terörü iktidarla bağdaştırmamak gerektiğini gösteriyor. Terörün devletin bir meselesi olduğunu, topyekün bir mücadele gerektirdiğini gösteriyor” diye konuştu.

KOALİSYON HÜKÜMETLERİ TERÖRÜN CAN SUYU!

Terör ve strateji uzmanları ise, PKK ve şehirdeki derin yapılanması KCK’nın daha rahat hareket ettiği için koalisyon hükümetleri istediğine ve koalisyona zemin hazırlamak amacıyla her seçim öncesi eylemlerini arttırdığına dikkat çekiyor. Doç. Dr. Sedat Laçiner, PKK’nın amacının vesayetçi rejimin önünü açmak olduğunu kaydederek, “Terör örgütü koalisyonlar dönemini yeniden başlatmak için çabalıyor. Çünkü terör ve şehirdeki uzantıları, iç sorunlarıyla boğuşan koalisyon hükümetleri döneminde kendisine daha çok rahat hareket etme alanı buluyor. Örgüt bu yüzden her seçim öncesi kanlı eylemlerinin dozunu arttırıyor. PKK ve dostlarının planı yeni bir koalisyon hükümeti kurmak” değerlendirmesinde bulundu.

İLKER BAŞBUĞ’DAN ANASOL-M KOALİSYONUNA AĞIR SUÇLAMA

Ulusal bir gazeteye konuşan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, terör konusunda Türkiye’nin değişik zamanlarda birçok fırsat kaçırdığını belirterek, “Terör bizim dönemimizde son buldu” diyen MHP’nin de ortağı olduğu ANASOL-M koalisyon hükümetine suçlamalarda bulundu. Başbuğ şöyle konuştu: Türkiye’nin yaptığı hata, terör eylemleri ne zaman ortadan kalktıysa, yetkililerin, belki asker de dahil, terörün son bulduğunu sanmaları. Terörle ilgili bir tarihi fırsat da 1999-2002 döneminde kaçırıldı. 1999’da yakaladığımız örgüt başının verdiği talimat üzerine Türkiye’deki teröristlerin hepsi Kuzey Irak’a çekilmiş ve eylemler bitmişti. İşte bu noktada Türkiye ne yapıp edip, PKK’yı Kuzey Irak’ta bitirecekti. Ama bunu yapamadı. 1999-2002 döneminde koalisyon hükümeti kendi iç sorunları nedeniyle bu soruna odaklanamadı.”

BAŞBUĞ’DAN OHAL İTİRAFI

İlker Başbuğ, 1987’de Güneydoğu’da OHAL’e geçilmesinin de Türkiye’nin yaptığı büyük hatalardan biri olduğunu vurguladı. Başbuğ, “1987’de bir sistem değişikliği ile olayı kaybettik” itirafında bulunurken,faili meçhul cinayetlerOHAL’in yürüklükte olduğu dönemlerde artmıştı. OHAL dönenimde bölge halkı baskı ve işkencelere maruz kalırken, bu kaotik ortamda PKK gücüne güç katmıştı. Muhalefet partileri ise, her terör olayından sonra OHAL’in geri getirilmesi gerektiğini, PKK’nın ancak böyle bitirilebileceğini savunuyor. 8 askerin şehit olduğu Gediktepe saldırısından sonra MHP iktidarında yapılacak ilk işin OHAL`i ilan etmek olacağını söyleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, “Siyasallaşmış bölücülüğün bastırılması, yöre halkının terör tehdidinden kurtarılması için Olağanüstü Hal ilanını öneriyoruz. Kim yıkım projesini sahipleniyorsa bilin ki bugün de OHAL`e karşıdır. Kim hepimiz Ermeni dediyse bugün de OHAL`e de karşı olandır. Kim Erbil`de Peşmerge`ye alkış tutmuşsa OHAL`a karşı çıkanlar onlardır. Teklifimiz doğrudur, hedefimiz doğrudur, isabetimiz tamdır” demişti. Bahçeli’nin OHAL talebine Başbakan Erdoğan’dan sert tepki gelmişti.

Yeni Akit

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir