• DOLAR 32.497
  • EURO 34.641
  • ALTIN 2480.474
  • ...
İngiltere`de Olaylar Durulmuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İNGİLTERE - Londra`nın farklı semtlerindeki gösteriler, Manchester, Birmingham ve Liverpool şehirlerine de sıçradı. Başbakan David Cameron şiddet ve yağmalamayı durdurmak için bu akşam Londra sokaklarında 16 bin polisin görev yapacağını söyledi. İngiltere Başbakanı David Cameron, Cobra adlı kriz komitesi toplantısı ardından yaptığı açıklamada, Parlamentonun Perşembe günü acil toplantıya çağrıldığını söyledi.

 

Son 4 gün içinde yaşanan olaylarda 450 kişinin gözaltına alındığını belirten Cameron, "mide bulandırıcı, hakaret, hırsızlık ve soygun" olarak tanımladığı olayları kınadı. Cameron olaylara karışanların cezasız kalmayacağını belirtti.

 

Londra`daki olaylar, 29 yaşındaki Afrikalı bir kişinin polis tarafından öldürülmesi ardından başladı. Dört gündür devam eden olaylar, dün gece ülkedeki diğer büyük kentlere de sıçrarken, olaylarda onlarca bina ve polis karakolu ile araç yakıldı.

 

Bu arada, olaylar nedeniyle bazı yollar trafiğe kapanırken, İngiltere ve Hollanda arasında Çarşamba günü oynanması planlanan futbol karşılaşması da ertelendi.

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir