• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Elektrik Kesintisine Jeneratörlü Çözüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK-Elektrik kesintileri şehir merkezinde hayatı durma noktasına getirdi. Kesintiler nedeni ile birçok esnaf iş yapamazken, bazı esnaflarda buldukları yöntemlerle iş yapmaya çalışıyorlar.

 

İnternet cafelerde güç kaynakları yetersiz kalırken bir çok esnaf yeni jeneratör alarak iş yapmaya çalışıyor. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını isteyen Sanat Sokağında bulunan Habur Vodafone bayisi Osman Urat yaz kış elektrik sorunu yaşadıklarını söyledi. Bu sıkıntıdan dolayı iş yerine jeneratör aldığını dile getiren Urat; "Kış aylarında çalışma olduğu için kesinti oluyor diyorduk. Ancak kesintinin mevsimi yokmuş. Dört mevsimde elektrikler kesiliyor. Kesintiler nedeniyle bilgisayarlarımızı çalıştıramıyoruz. Sistemlerin enerji kesintilerinde zarar görmemesi için büyük yatırım yaparak güç kaynakları satın aldık. Esnaf olarak aldığımız jeneratörleri çalıştırıyoruz. Ayda 200 TL`ye yakın benzin harcıyoruz. Elektrik faturasından çok jeneratöre para veriyoruz. Her yıl aynı sorunlarla karşılaşıyoruz. Yetkililerin artık şehir merkezindeki enerji hatlarını daha sağlam ve kullanım kapasitesine yetecek duruma getirmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

DEDAŞ yetkilileri ise son aşırı sıcaklardan dolayı elektrik hatlarında arızalar meydana geldiğini, bu nedenle onarım çalışmalarının sürdürüldüğünü bildirdiler.

Emcet Yalçın-İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir