• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
PJAK, İran`da Pes Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son günlerde İran`ın yoğun operasyonlarına maruz kalan PKK, İran`daki kolu PJAK militanlarını Kandil`e geri çekme kararı aldı. PKK ile İran`daki PJAK`ı da bünyesinde bulunduran KCK`nın yöneticisi Murat Karayılan, İran`ın son bir aydır düzenlediği operasyonlardan dolayı büyük zarar gördüklerini ima eden açıklamalarda bulundu.

Karayılan, PJAK örgütü bünyesinde İran`a saldıran militanları geri çekme kararı aldıklarını belirterek, İran`dan operasyonları durdurmasını istedi.

İran, iki haftadır ülkenin güneyindeki bölgeye düzenlediği operasyonda PKK`nın yan kuruluşu olan PJAK`a büyük darbe vurdu. İran`ın operasyonunu değerlendiren KCK yöneticisi Murat Karayılan, PJAK bünyesindeki HRK ismini verdikleri grupları geri çekme kararı aldıklarını dile getirdi. Örgüte yakın internet sitesine açıklamalarda bulunan Karayılan, bir daha çatışmaların olmaması için tedbirler aldıklarını dile getirdi.

Karayılan açıklamasında şunları söyledi: "Şu anda sınır üzerinde mevzilenmiş olan PJAK`a bağlı HRK gerillalarını sınır hattından alarak, daha geriye çekmekteyiz. Onun yerine bizzat bizim güçlerimiz olan HPG güçleri yer alacaklardır. Böylece Kandil alanında ve yine daha değişik alanlarda artık sınır üzerinde PJAK gerillaları olmayacaktır. Bu, İran`ı yeni bir saldırıya tahrik etmemek için tek taraflı olarak alınmış bir tedbirdir ve umarım İran tarafından da dikkate alınacaktır.

Gelinen aşamada İran ile çatışma durumu çok kritik bir noktaya gelip dayanmış bulunmaktadır. Çünkü bu aşamadan sonra İran tekrar saldırılarını başlatırsa, artık sadece PJAK değil, biz de PKK olarak devreye girmek durumunda kalacağız. Çünkü artık sınır üzerinde direkt PKK güçleri vardır ve biz PKK olarak İran`a karşı herhangi bir savaş ilan etmedik. İran İslam Cumhuriyeti`ne karşı savaşmak da istemiyoruz. Neden? Çünkü bölgeyi yeniden dizayn etmek isteyen uluslararası güçlerin amaçlarından birisi de İran`ı kuşatmaktır. En azından biz tarafsız durmalıyız. Biz, uluslararası güçlerle bölge güçlerinin kendi aralarındaki çatışmalarda Kürtlerin kimsenin askeri olmasını istemiyoruz."

Dünya Bülteni

 

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir