• DOLAR 32.576
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.521
  • ...
Ateş Karşısında Ramazan Mesaisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kentte hemen hemen her semtte bulunan pide fırınlarında, iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden biri olan ramazan pidelerini pişiren ustalar, sıcak taş fırının karşısında çalışırken ter döküyor.

Pide ustalarından Fatih Kemikli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene ramazanın biraz daha zor geçtiğini belirterek, `Susuzluk insanı çok zorluyor, açlıktan ziyade susuzluk etkiliyor. Zaten ortam sıcak, fırın da sıcak` dedi.

İftara kadar çalıştıklarını, oruçlarını fırında açtıklarını anlatan Kemikli, zorluğa rağmen ramazanda çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Bakır ve kalay ustası Mehmet Eyce ise akşama kadar ateşin karşısında durduğunu belirterek, işlerinin zor olduğunu söyledi.

Sıcak demir ustası Zekeriya Yıldırım ise 25 yıldır baba mesleğini sürdürdüğünü ifade ederek, `Dinimizin gerektiği gibi orucumuzu tutuyoruz. Sıcak hava ve ocağın ateşi bizi çok etkiliyor, zor oluyor. Sıcağın karşısında durmak zor. Dilimiz damağımıza yapışıyor. Çok zorlanıyoruz ama orucumuzu tutuyoruz` diye konuştu.

Bazı fabrikaların dökümhanelerinde ateş karşısında çalışan ustalarla döner ve kebap ustaları da ramazanda zorlu bir mesai yapıyor.
 

Hbaer8

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir