• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
Mağdur Öğrenciler Suç Duyurusunda Bulunacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Öğrencinin velisi, Kastamonu MYO`da görev yaptığı belirlenen yetkiliyi hem Kastamonu Üniversitesi`ne şikayet edeceğini, Cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Esra Seher Yüksel, geçen yıl iyi bir puan aldığını, ancak bu sene daha iyi birüniversiteistediği için tekrar sınava girdiğini söyledi. ÖSYM kılavuzunda "Sınava başörtüsüyle girilemez" şeklinde herhangi bir ifade olmadığını belirten Yüksel, sınava Kastamonu Abdurrahmanpaşa Lisesi`nde girdiğini söyledi. Esra`nın annesi Sadet Yüksel de daha sınava girmeden çocukların başörtülerini çıkarmaları istenerek psikolojilerinin bozulduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Sınavlarabaşörtüsüile alınacağı yönünde bir bilgi vardı. Onun rahatlığı vardı çocukların üzerinde. Güvenlik görevlileri inceleme yaparak başörtülü öğrencileri içeri aldı. Kızım sıralarına oturmuşlar. 10 dakika kala sınav görevlisi kızımın başını açmasını söylemiş. `Başvuruda dahi başörtülü fotoğraf verdik, böyle bir yasak da bildiğimiz kadarıyla yok` demiş. O anda sınav görevlisi ÖSYM`den bir görevlinin geldiğini, başını açmanızı istediğini söylemiş. Kızım açmak için lavaboya gitmiş. Diğer sınıflarda da onlarca öğrencinin başını açmak zorunda kaldığını görmüş. Zaten sınav stresi var. Çocuklar yeniden motivasyonu bozuldu."

Çapa Tıp Fakültesi`ni istediği için normal bir tıp fakültesini kazanacakken başvuru yapmayan kızının mağduriyeti için savcılığa ve ÖSYM görevlisi hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Saadet Yüksel, ayrıca Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı`na dilekçe ile bilgi vereceğini aktardı. Bu şekilde mağdur olanlara haklarını aramasını tavsiye eden Yüksel, "Bu keyfi uygulamayı yapan görevli hakkında sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Gençlerin eğitim hakkı bir şekilde ellerinden alınıyor. Bunun için mücadelemiz devam edecek." dedi.

Öğrencilerin başını açtırdığı iddia edilen salon sorumlusu,Danıştay8. Dairesi`nin verdiği kararı uyguladığını savundu. ÖSYM`nin bina sorumlusu Kastamonu Üniversitesi MYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Güran Ünal da söz konusu uygulamayı, "Başörtüsü ile ilgili Danıştay 8. Dairesi`nin verdiği kararı uyguladım." diyerek savundu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir