• DOLAR 32.594
  • EURO 34.816
  • ALTIN 2422.328
  • ...
TESSEP Tesettür Anketi Başlatıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Birçok STK`nın başörtüsü sorununu çözmek için bir araya gelerek oluşturduğu Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP), yaptığı basın toplantıları, seminerler ve imza kampanyalarından sonra, kamuoyunun tesettür konusundaki nabzını ölçmek için yurt genelinde Tesettür Anketi başlatacağını duyurdu.

 

TESSEP Başkanı Salih Demir tarafından yapılan açıklamada, başörtüsü sorunun asıl muhatabı olan vatandaşın, bu konu hakkındaki düşüncelerini araştırmak için böyle bir çalışma başlatacaklarını söyledi.

 

Demir açıklamasının devamında: "Bu sorun yıllardır, resmi kurumlarda, meclis sıralarında tartışılıp duruyor. Ama nedense kimse bu sorunun asıl muhatabı olan halka düşüncesini sormadı. Bu yüzden bu sorun hep üzerinde kalemlerin oynatıldığı bir sorun olmuştur. Bizler de tesettür seferberliği Platformu olarak, bu sorunun gerçek muhatabı olan halka giderek bu konudaki düşüncelerini almak için yurt genelinde Tesettür Anketi başlatıyoruz. Bizim için önemli olan, hükümetin ve muhalefetin bu konuda ne düşündüğü değil, önemli olan vatandaşın bu yasakçı sorun hakkında ne düşündüğüdür." dedi.

 

Demir, son olarak anketin çeşitli objektif sorulardan oluştuğunu ifade ederek, anket içerisindeki soruların tüm kesimlere hitap ettiğini söyledi.

A. Hakim Kurt - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir