• DOLAR 32.523
  • EURO 34.559
  • ALTIN 2492.208
  • ...
Ramazanda Sebze ve Meyveye Yüzde 300 Zam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Tüketiciler Birliği Genel Sekreteri Mehmet İmrek tarafından yapılan açıklamada; Ramazan ayının gelmesiyle fırsat avcılarına gün doğduğu belirtilerek,"Sebze ve meyve fiyatlarında mevsimsel bir sorun olmamasına rağmen, fiyatlarda yüksek artışlar olmuştur" denildi.

 

Açıklamada; her yıl Ramazan ayı öncesinde, Tüketiciler Birliği çarşı pazarın nabzını tutarak, fiyatlarda oluşabilecek olumsuzlukları kamuoyu ile paylaştığı belirtilerek, "Bu yıl iklim ülke genelinde mevsim normallerinde seyretmiştir. Kuraklık olmadığı gibi ürün çeşitliliği bakımından hasat eksikliği yaşanmamıştır. Kaldı ki ülkemiz bir tarım ülkesi olup dünyada kendi kendine yetme oranı en yüksek ülkelerden biridir . Tüketiciler Birliği, her ramazanda çarşı-pazar kontrollerini devam ettirmiş,ne yazık ki her yıl olduğu gibi bu yılda sebze ve meyve fiyatlarında artışlar olduğunu tespit etmiştir. Tespitlerimize göre, sebze ve meyve fiyatlarında %300`lere varan artışları olmuştur." ifadelerine yer verildi.

 

Ayrıca, yetkililere çağrıda bulunan Tüketiciler Birliği, "Hiç olmazsa Ramazan ayı süresince yerel belediye zabıta birimlerince ve Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın ilgili birimlerince daha etkin denetimlerin yapılmasını istemekte ve haksız kazanç sağlamakta olan satıcıların yasal hükümler dahilinde cezalandırılmalarını ve bunun kamuoyuna duyurulmasını talep etmekteyiz." denildi.

Şefik Mert-İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir