• DOLAR 32.564
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2410.94
  • ...
Gaziantep Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - 9 Ağustos 2011 Salı Gaziantep yerel basınında çıkan bazı haber özetleri şöyle;

 

Sabah Gazetesi; "Antepli sisteme 1 koymuş, 3 almış!"
BDDK, Ocak-Haziran 6 aylık bankacılık verilerini açıkladı. Türk bankacılık sistemindeki toplam mevduat 636 milyar 566.9 milyon TL, toplam nakdi krediler ise 629 milyar 956.8 milyon TL. Gaziantep`in rakamları ise biraz tuhaf! Toplam mevduat 4 milyar 818.6 milyon TL, toplam nakdi krediler 11 milyar 994.7 milyon TL. Acaba kayıt dışılığın bir sonucu mu?

 

"Dünya tarihi yeniden yazılacak!"
Gaziantep`in Suriye sınırındaki mayınlı saha içinde bulunan Karkamış Antik Kenti`ndeki arkeolojik kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Bologna Üniversitesi adına Prof. Dr. Nicolo Marchetti başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilecek.

 

Ayıntab Gazetesi; "Karanlık Geçmiş Aydınlanıyor"
Ergenekon soruşturmasıyla başlayan süreç, Türkiye`nin karanlık geçmişiyle yüzleşmesine sebep oldu. `Derin` yapı tamamen olmasa da büyük oranda deşifre edildi.

 

Telgraf Gazetesi: "Kayıp bulunuyor"
Kayıp çocuklar için her ilde özel bir ekip kuruluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü bu kapsamda Çocuk Şube Müdürlüğü amirlerin özel bir eğitime tabi tuttu. Özel ekiplerin devreye girmesiyle birlikte kayıp çocuğu olan ailelerin umutları da artacak.

 

Güneş Gazetesi; "İştah kabartıyor"
Gözler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin`in yardımcısının kim olacağına kilitlenmiş durumda. Yeni kabinede gündeme gelen bakan yardımcıları, başbakanlık müsteşarının 1,5 katı maaş alacak. Halen başbakanlık müsteşarları 6 bin 500 TL aldığından bakan yardımcısının maaşı şimdiden iştah kabartıyor.

 

Olay Gazetesi; "Narkotik başarısı"
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından takibe alınan uyuşturucu madde sevkiyatı yaptığı iddia edilen şahıslar, nefes kesen operasyonlarla yakalanarak gözaltına alındı.

 

Gaziantep27 Gazetesi; "Gündem ekonomi olsun"
Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, haziranda sanayi üretim endeksinde geçen yılın aynı ayına göre kaydedilen yüzde 6,7 artışın, küresel ekonomik şartlar dikkate alındığında oldukça önemli ve sevindirici olduğunu söyledi.

 

Oluşum Gazetesi; "300 ev daha yıkılacak"
Nuri Pazarbaşı Mahallesi`nde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında, TOKİ`nin yapacağı yeni konutlar dolayısıyla 300 ev daha yıkılacak.

 

Referans Gazetesi: "Camilere temizlik operasyonu"
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, insanların temiz bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirmesi için Ramazan içerisinde camilerde temizlik çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

 

Pusula Gazetesi "Son başvuru 26 Ağustos`ta"
İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan, turizm sektöre ve üniversite-sanayi-toplum işbirliği mail destek programına son proje başvuru tarihinin 26 Ağustos olduğunu söyledi.
Şefik Mert - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir