• DOLAR 32.496
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2434.391
  • ...
Gazzeliler Mavi Marmara’nın İzinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AHMET EBURTİMA / DOĞRUHABER / GAZZE

Gazze’ye yönelik 7 yıldır uygulanan siyonist abluka devam ediyor. Ablukanın kaldırılması için şu ana kadar yapılan hiçbir girişim ablukanın kırılması yönünde bir sonuca varmış değil. Ablukayı kırmak için sürekli dışarıdan yapılan girişimlerin aksine bu kez Gazze’den birçok tekne ablukayı kırmaya yönelik sembolik bir girişimde bulundu.

Yüzlerce Filistinli genç ve yabancı aktivist, deniz kafilesi oluşturarak israil’in oluşturduğu sınırlara kadar gitti. Kafilenin amacı, Gazze denizinde avcıların hakları olan sularda avlanmasının engellenmesini protesto etmek için yapıldı. Gazze için deniz çok önemli bir geçim kaynağı olmasına rağmen maalesef Gazze işgalciler tarafından bu kaynaktan mahrum bırakılıyor. Gazzeli balıkçılar sürekli işgalcilerin engellemelerine, baskılarına ve taciz ateşlerine maruz kalıyor. Bazen de onlarcası tutuklanıyor. Kafilede yer alan bir bayan aktivisit, bu girişimin Mavi Marmara’yı hatırlattığını ve “Neden Gazze’den de böylesi ablukayı kırma girişimleri yapılmasın” dedi.

Organizasyon, Filistin Gençlik Koalisyonu tarafından yapıldı. Biz de Doğruhaber Gazze Temsilcisi olarak yapılan çağrıya uyarak sembolik de olsa ablukayı kırma girişimine iştirak ettik. Katılım çağrısına yüzlerce Filistinli genç, başvuruda bulunarak teknelere binmek istedi. Ancak teknelerin yetersizliği sebebiyle başvuruda bulunan tüm gençler alınamadı. Gazze limanından hareket eden kafile sloganlar eşliğinde yol aldı. Kafile 5 deniz mili kadar ilerledi. Gençler daha ileriye giderek ablukayı kırmaya kararlıydı. Ancak balıkçılar can ve mal korkusu sebebiyle buna yanaşmadı.

İşgal güçleri ise bize yanaşmaktan çekindi. Bizi uzaktan seyretmekle yetindi. Filistin Gençlik Koalisyonu Direktörü Yunus Ebu Atiye etkinlik sonrası Doğruhaber’e yaptığı özel açıklamada, bu şekilde işgalcilere mesaj verdiklerini, ablukanın kırılması için Filistin gençlerinin kararlı olduklarını ve ne olursa olsun bu girişimlerine azimle devam edeceklerini söyledi.
 
 
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir