• DOLAR 32.348
  • EURO 35.153
  • ALTIN 2308.536
  • ...
Abbas Tutuklamaya Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FİLİSTİN-İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve Fetih arasında Kahire`de yapılan görüşmenin olumlu havada geçmesine rağmen, Mahmud Abbas`a bağlı güvenlik güçleri Batı Yaka`da baskılarını ve gözaltı operasyonlarını sürdürüyor. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Abbas`a bağlı istihbarat birimi Nablus`ta En-Necah Üniversitesi öğrencilerinden Muhammed Cemal Nasasıra ve Muaz Musa`yı evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.
El-Halil vilayetinde de istihbarat birimi 40 yaşındaki Musa İsa Musa Verasine`yi Pazar akşamı gözaltına aldı. Verasine`nin ailesi, oğullarının ifade vermeye davet edildiğini, istihbarat merkezine ifade vermeye gittiği sırada da gözaltına alındığını ve Ramallah`a nakledildiğini söyledi.
El-Halil`deki "Koruyucu Güvenlik" birimi de siyasi tutuklu Zeyneddin Şebbane`nin eşini siyasi tutukluların salıverilmesini isteyen gösterilere katıldığı için ifade vermeye çağırarak yaklaşık beş saat güvenlik merkezinde sorguya çekti.
Hamas ve Fetih hareketleri arasında Kahire`de 7 Ağustos Pazar yapılan görüşmede Batı Yaka ve Gazze Şeridi`ndeki siyasi tutukluların salıverilmesi konusunda anlaşma sağlanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir