• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Tarsus'ta "Çocuk Gelişiminde Anne-Baba Tutumları" konferansı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Tarsus İlçe Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından bayan Kur'an Kursu öğreticilerine müftülük konferans salonunda "Çocuk Gelişiminde Hatalı Anne-Baba Tutumları" konulu konferansta çocuk ve aile ilişkileri, dini ve psikolojik boyutları ile eğitim ilkeleri ele alındı.

Programa konuşmacı olarak katılan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mediha Ürkmez, Çocuk gelişiminde hatalı anne-baba konulu sunumunda çocuk-aile ilişkisine dair bilimsel örneklerden yola çıkarak, çocuklarımıza sergilenmesi gereken ideal yaklaşımlar konusunda bilgiler verdi.

Anne babaların çocuk eğitiminde yaygın olarak yaptıkları yanlışlara değinen Dr. Mediha Ürkmez, İyi Anne Babanın Yaptığı Yedi Hata başlıklı sunumunda, çocuğa onun olgun ve saygın bir insan olduğunu hatırlayarak davranmamız, ancak çocuktan bir yetişkin gibi davranışlar beklemememiz gerektiğini hatırlattı.

Tarsus Müftülüğü AİRB başkanı ve İlçe vaizi Ali Kılınç ise yaptığı konuşmada, aile içi huzursuzluklarının arttığına işaret ederek, "eskiden insanlar akranları ile zaman geçiriyordu, şimdi ise ekranlar la zaman geçiriyorlar. Ekranlara biraz mesafe koymalı, akranlarımızla ve kitaplarla meşgul olmalıyız" şeklinde konuştu.
Tarsus Müftülüğü AİRB üyelerinin, konuşmacı Dr. Mediha Ürkmez'e çiçek takdimleri ile program sona erdi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir