• DOLAR 32.531
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.611
  • ...
Okul-Veli buluşmasında örnek uygulama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Eğitim Çalıştayında alınan kararlardan biri olan Okul-Veli Bütünleşmesinin Sağlanması ve Okul Aile Birliklerinin aktif olarak çalışmasına zemin oluşturmak kapsamında, Yenimahalle İlkokulunda başlatılan ve 21 gün sürecek olan 'Kahvaltımı okulda yapıyorum' etkinliği devam ediyor.

 

Okul Müdürü Hasan Tileği, bu etkinlikle her sınıfın öğrenci ve velilerinin sabah kahvaltısında eğitimcilerle bir araya gelerek, okulu veli için cazibeli bir hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.

 

Yenimahalle İlkokulunda yapılan etkinliğe şube müdürleri ile birlikte katılan Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, öğrenci ve aileleriyle kahvaltı yaparak sohbet etti.

 

Akboğa, velilerle yürütülen iletişimin sağlıklı ve güçlü olması açısından bu tür etkinliklerin gerekli olduğunu ifade etti.

 

Okul-Veli bütünleşmesi açısından bu tür etkinliklerin birer araç olduğunu belirten Akboğa, bu tür etkinliklerin velinin öğrenci üzerindeki sorumluluğunu artıracağını ve duyarlı birer veli profiline dönüştüreceğini, eğitimde bilinçli veli profilinin önemli olduğunu belirtti.

 

Velilerin okulla ilişkilerini güçlendirmek ve bilinçli veli profilini sağlamak için, bu yıl içinde farklı etkinlikleri uygulamaya geçireceklerini belirten Akboğa, bu tür etkinliklerin diğer okul idareci ve öğretmenler tarafından da yapılması tavsiyesinde bulundu. (İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir