• DOLAR 32.386
  • EURO 35.122
  • ALTIN 2326.454
  • ...
Yüksekova`daki Olaylarda Yaralanan 2 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAKKARİ - Hakkari`nin Yüksekova ilçesinde PKK/BDP`lilerin düzenlediği kitlesel basın açıklaması sonrasında çıkan çatışmada yaralanan 2 kişinin öldüğü bildirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "Güvenlik kuvvetleriyle çatışmaya giren ve hastaneye yaralı olarak kaldırılan Veysel İ. ve Mehmet Reşit İ. isimli şahıslar hayatını kaybetmiştir." denildi.

Valilik açıklamasının devamında, "Olayların başlamasından bir saat sonra da eylemciler, bu defa 8-9 uzun namlulu silahla değişik mevkilerden TOMA araçlarına ateş etmeye başlamışlardır. Ateş sonrası isabet alan zırhlı araçlarda önemli hasar oluşunca, Polis Özel Harekat timleri devreye sokulmak zorunda kalınmış ve şehir merkezinde silahlı çatışma meydana gelmiştir. Güvenlik kuvvetleriyle çatışmaya giren ve hastaneye yaralı olarak kaldırılan, Veysel İ.(34) ve Mehmet R. İ.(32) isimli şahıslar hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili adli makamlarca soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Yüksekova ilçesinde PKK üyelerine ait mezarların saldırıya uğradığı iddiasıyla eylem yapan BDP`liler ile polis arasında çatışma çıkmış ve yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırılmıştı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir