• DOLAR 32.332
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2284.813
  • ...
Yüksekova çatışma: 2 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HAKKARİ - Yüksekova ilçesinde PKK üyelerine ait mezarların saldırıya uğradığı iddiasıyla eylem yapan BDP`liler ile polis arasında çatışma çıktı.

Polise ait zırhlı araca havai fişeklerle saldıran gruba polis gaz bombası ve basınçlı su ile müdahale etti.

Daha sonra ilçe merkezinde silahlı çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 2 gösterici yaralandı.

Öte yandan PKK`nin haber ajansı "ANF" ise 2 kişinin öldüğünü iddia etti. Ancak Hakkari Valiliği ise yaşanan olaylarda 2 göstericinin yaralandığını açıkaldı.

Konu ile ilgili Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, Yüksekova ilçesindeki Cengiz Topel Caddesi Oslo Kavşağı`nda saat 14.30 sıralarında, PKK üyelerine ait mezarlara verilen zararları kınamak amacıyla basın açıklaması yapıldığı bildirildi.

Basın açıklamasının ardından grubun içinde bulunan yüzü maskeli 25-30 kişinin, molotofkokteyli, el yapımı patlayıcı ve havai fişek ile polise karşı saldırıya geçtiği ifade edilen açıklamada, "Bunun üzerine, polis çevik kuvvet unsurları saldıran eylemci guruba gaz ve suyla müdahale etmeye başlamıştır. Olayların başlamasından bir saat sonra da eylemciler, bu defa 8-9 uzun namlulu silahla değişik mevkilerden toplumsal olaylara müdahale araçlarına (TOMA) ateş etmeye başlamışlardır.

Ateş sonrası isabet alan zırhlı araçlarda önemli hasar oluşunca özel harekat timleri devreye sokulmak zorunda kalınmış ve şehir merkezinde silahlı çatışma meydana gelmiştir. Çatışmada yaralanan 2 eylemci hastaneye kaldırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir