• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
`Kur`an Ahlakını Kuşanmak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Başakşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün düzenlediği ve çok sayıda Başakşehirlinin ilgiyle dinlediği söyleşiye yazar Engin Noyan dua ederek başladı. Noyan, söyleyişte, katılımcılara, söyleşilere gelenlerin sayısının değil, kalitesinin önemli olduğunu belirterek, Kuran`da emrolunan hükümlerle şekillenmiş bir ahlak ve hayat tarzının inceliklerine değindi.

Söyleşisine soru cevapla devam eden Engin Noyan, Hidayetin Allah`tan olduğunu ifade ederek, "Çünkü Hidayet yani insanın yaradılış amacının hedefine götürecek olan yolda ki rehberlikle şereflenen bir insan, bu hidayetten dolayı öyle bir mutluluk duyar ki o hidayeti verebilen kişi insan tayfasından olsaydı, kişi onu ilahlaştırırdı" dedi.

"Allah (c.c), Kur`an-ı Kerimle kullarını özgürleştirmeye çalışır"

Mescitte dünya işlerinin de konuşulması gerektiğini ifade eden Engin Noyan daha sonra, "Bu toplantıları bizim mescit de yapmamız gerekiyor. Mescitler insanların buluşma yerleridir. Eğer bu dünya bizim ahretimizin tarlasıysa, buralarda konuşulan konularda hayırlı olacaktır. Mescit dışında konuşulan her konuda edepsizlik yapabiliriz, ama mescitte bunu yapamazsınız" ifade etti.

"Kur`an`da iki önemli konu: Tevhid ve Özgürlük"

Kur`an`dan özellikle iki muazzam damla çıkarabiliriz diyen Noyan sözlerine şöyle devam etti: " Bunlardan birincisi Tevhid`tir. Tevhidi bir kere kavrayan insan her şeyi çözer ve onun bozulmaması için her şeyi yapar. Biçim ve içerik bir bütündür. Doktorlar insanı parça parça böler, ama insanı sadece kulak, kalp olarak bakmaz. İnsanı bütün olarak kabul eder. Mübarek Kur`an-ı Kerim`den çıkacak olan ikinci damla ise; Özgürlüktür. Allah (c.c)`ın Kur`an-ı Kerim`de koyduğu bütün ölçülerle, hükümlerle kullarını özgür kılmaya çalışır. İnsanın hakkıyla kulluk edebilmesinin başkaca yolu yoktur. Zihnin, aklın, etrafımızdaki çirkinliklerden kurtulması; nefisin kendisine yaptığı zulümden özgürleşmesi lazımdır. İnsan özgür olmalıdır ki, Allah (c.c)`in emirlerini yerine getirebilsin. Köle`nin dini mesuliyeti yoktur. Allah (c.c)`in köleye ihtiyacı yoktur. Biz Kur`an merkezli bir hayat yaşamalıyız ki mutlu olabilelim." (Enes Durmaz/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir