• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
ABD 5 Milyar Kişinin Cepini Takip Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Program sayesinde istihbaratçıların militanların yerini saptadıkları iddia edildi.
 
Amerikan Ulusal Güvenlik Kurumu NSA`in kişisel verileri izleme faaliyetlerinin boyutunun tahmin edilenden çok daha büyük olduğu ortaya çıktı. Washington Post gazetesi, eski NSA sistem analisti Edward Snowden`in haziran ayında basına sızdırdığı NSA`e ait üst düzey gizliliği bulunan belgeler ve hükümet çalışanlarının açıklamalarından elde edilen bilgileri gün ışığına çıkardı.
 
Belgelere göre NSA, dünya genelinde kişilerin bulunduğu yerlere ilişkin olarak telefonlar üzerinden günde beş milyar veri topluyor. NSA, halen sürdürdüğü uygulamayla, tüm dünyadaki hemen her cep telefonunun hareketini izleyerek, bulundukları yerlerle kullanıcıları arasındaki ilişkiyi saptıyor.
 
VERİ BANKASINDA DEPOLANIYOR
 
Bu program sayesinde istihbaratçıların daha önce varlığı bilinmeyen suçla bağlantılı bir şüphelinin, cep telefonunun bulunduğu yerle ilişkilendirilerek ortaya çıkarılması imkânına kavuştuğu belirtildi. Milyarlarca cep telefonunun dolaşımda bulundukları yerlere ait kayıtların, hızlı bilgi kaydetme ka­pa­si­te­sin­e sa­hip FAS­CI­A ad­lı ve­ri ban­ka­sın­da de­po­lan­dı­ğı be­lir­til­di. Ame­ri­ka­lı yet­ki­li­ler ise ga­ze­te­ye ver­dik­le­ri de­meç­te prog­ra­mın ya­sa­la­ra uy­gun ol­du­ğu­nu sa­vun­du ve gö­zet­le­me he­de­fi­nin “yurtdı­şın­da­ki he­def­le­r” ol­du­ğu­nu bil­dir­di. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir