• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Kurum amirlerinden engelliler derneğine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Gerçekleştirilen engelliler ziyaretinde Bedensel Engelli Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, toplumda büyük bir önem arz eden engelliler ve onların yaşamını kolaylaştıracak, diğer bütün insanlar gibi diledikleri zaman diledikleri yaşam alanlarına ulaşabilmeleri noktasında sıkıntılarının olduğunu belirtti. Kamu kurum ve kuruluşlarının bina girişleri ve engelli pampalarının bugünkü durumu ile toplumda yaşamış oldukları sıkıntıları dile getiren Korkmaz bu anlamda iyileştirmeler yapılması gerektiğini belirtti.

Yapılan çalışmalar sonucunda, Kurum olarak yaklaşık 2 aydan beridir engelliler ile ilgili düzenlemelerin tamamlandığını dile getiren Halk Sağlığı Müdürü Serdal Türkoğlu, Müdürlüklerine bağlı 66 sağlık biriminin tümünün engellilerin kullanımına uygun hale getirildiğini belirtti. Bu bağlamda 713 bin TL bütçenin harcandığını ifade eden Türkoğlu; " İlimizde Kurum ve bağlı birimlerindeki engellilere yönelik düzenlemeleri ilk bitiren Kurum olarak Müdürlüğümüze bağlı il Merkezi ve ilçelerdeki Aile Sağlığı Merkezleri, İlçelerdeki Toplum Sağlığı Merkezleri ile Şehir Merkezi ve Köylerinde bulunan Sağlık Evlerine dahi sağlık birimlerine girişte engelli rampalarının kullanıma uygun halde yapıldı'' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu, Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz ve İşitme Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Gündoğdu, çalışmalarından dolayı Halk Sağlığı Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu'na teşekkür ettiler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir