• DOLAR 32.322
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2300.938
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - 09 Ağustos Salı Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Hâkimiyet Gazetesi; `Müslümanlar Bu Drama Ses Vermeli`
Somali`de yaşanan darama dikkat çeken Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Çelikal, tutulan orucun, ibadetlerin bir anlamı olup bu konuda duyarsız olunmaması gerektiğini söyledi

`Türkiye Suriye Büyükelçiliğini Derhal Geri Çekmeli`
Türkiye Gençlik Konseyi Kurucu Başkanı Rıdvan Söylemez, Türkiye`nin Suriye hükümeti ile ilişkileri dondurması gerektiğini belirtti.

Medya Gazetesi; `SAĞ-ÇEV`den Umut Der`e İşbirliği Desteği`
Ramazan öncesi yaptığı yardımlarla binlerce fakir ve mağdur aileyi sevindiren Umut Der Ramazanda yapmış olduğu yardımlara bir destekte Sağlık ve Çevrecilik Derneği`nden (SAĞ-ÇEV) geldi.

`Vantilatör Yetmiyor`
Aşırı sıcaklıklarla beraber gelen Ramazan ayı vitrinlerde klima ve vantilatör bırakmadı. Görüşlerini aldığımız klima ve vantilatör satıcıları, bu sıcaklık ve Ramazanda fabrikaların yetersiz kaldıklarını söyledi.

Pusula Gazetesi; `İftar Yemeğini Afrika`ya Bağışlıyorlar`
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Batman Şube Başkanı İbrahim Kara, yaptığı yazılı açıklama ile Afrika`daki açlığa dikkat çekerek, sendika olarak bu yıl düzenlemeyi planladıkları iftar programını iptal ettiklerini buraya ayrılan bütçeyi Afrika`ya bağışlayacaklarını duyurdu.

`Çiftçiler, Mısır Primini Bekliyor`
İlimizde yüzlerce mısır çiftçisi, Mayıs ayında ödenmesi gereken primin hala ödenmemesinden şikâyetçi. Her sene Mayıs ayının son haftasında ödenen mısır primi bu sene ödenmedi. Batman`ın dışında diğer çiftçilerin primlerinin ödendiğini söyleyen çiftçiler Maliye Bakanı Batman Millet Vekili Mehmet Şimşek`in bu konuya el atmasını istiyor.

Doğuş Gazetesi; `Sağlık-Sen, Afrika`da Açlığa Sessiz Kalmayalım`
Sağlık Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Kara, Afrika`da son yılların en büyük kuraklık ve kıtlık felaketinin yaşandığını belirterek, insanlığın ölmediğini, vicdanların tükenmediğini, erdemliliğin sözlüklerde kalmadığını göstermek için, Afrika`ya ve Afrikalı masum çocuklara acilen yardım yapılması gerektiğini kaydetti.

`Aşırı Sıcaklardan Klima ve Vantilatörler Piyasada Kalmadı`
Ramazan Ayı`nın yaz sıcaklarına denk gelmesinin etkisiyle geçen yıllara nazaran bu sene klimalarda yüzde 30 artış olduğunu belirten satıcılar, klima ve vantilatör siparişlerini yetiştiremediklerini belirtiyor.

Mezopotamya Gazetesi; `Müslümanlar Bu Drama Ses Vermeli`
Somali de yaşanan darama dikkat çeken Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Çelikal, Tutulan orucun, ibadetlerin bir anlamı olup bu konuda duyarsız olunmaması gerektiğini söyledi.

`SAĞ-ÇEV den Umut Der`e Destek`
Ramazan öncesi yaptığı yardımlarla binlerce fakir ve mağdur aileyi sevindiren Umut Der, Ramazanda yapmış olduğu yardımlara bir destekte Sağlık ve Çevrecilik Derneği`nden (Sağ-Çev) geldi.

Batman Postası Gazetesi; `Batman`dan Ramazan Manzaraları`
Ramazan ayını mevsim normallerinin üzerinde bir sıcaklıkla geçiren Batman`da ilginç farklı manzaralar göze çarpıyor. Bir ekmek alabilmek için kadınların saatlerce fırın önünde beklediği kentin başka bir yerinde ise kavurucu sıcaklardan korunmak isteyenler çeşmelere akın ediyor.

Batman Gazetesi; `"Müslümanlar Bu Drama Ses Vermeli"
Somali`de yaşanan drama dikkat çeken Özgür-Der Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Çelikal, tutulan orucun, ibadetlerin bir anlamı olup bu konuda duyarsız olunmaması gerektiğini söyledi.

Çağdaş Gazetesi; `Anız Yangınlarında Düşüş!`
Bir dönemler anız yakma vakalarının yaygın olduğu Batman`da yangın olaylarında düşüş olması Belediye itfaiye ekiplerini de rahatlattı. Önceki yıllara göre Batman ve çevresindeki ekili alanlarda hasadın ardından anız yangınlarının yaşanması görünmez yangın olaylarının başlıca nedeni. Caydırıcı cezalar ile duyarlı kesimin artışıyla birlikte bu yıl anız yangınlarında düşüş olduğunu söyleyen Belediye İtfaiye Müdürü Abdulhadi Çelik; "Önceki yıllara göre bu yıl anız vakalarında büyük bir düşüş söz konusu. Daha önce ekiplerimiz anız yangınlarına sık sık müdahale ederdi. Bu yıl bu oranda ciddi azalma yaşandı" dedi.
Veysi Rüzgâr - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir