• DOLAR 32.507
  • EURO 34.606
  • ALTIN 2495.156
  • ...
Yine o polisler yine fişleme
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - HÜDA PAR`ın düzenlediği bilgilendirme seminerinde katılımcıları fişlemek isterken suçüstü yakalanan polislerin Yusufi Der binasını ve derneğin üyelerini fişlediği ortaya çıktı.

Yerel seçimler yaklaşırken HÜDA PAR ve İslami derneklere yönelik artan emniyet kaynaklı fişleme faaliyetleri yeni provokasyonlar kapıda mı? Sorusunu akla getirirken HÜDA PAR`ı yasadışı dinlemek ve görüntülemek isterken suçüstü yakalanan polislerin İslami dernekleri de fişlediği iddia edildi.


HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut`un tartıştığı ve yasadışı görüntü aldığı polisi görüntülerden tanıdıklarını söyleyen Yusufi Der yöneticisi Ali Durgunsu, aynı şahsın derneklerine yapılan saldırılarda sonra gelip bazı görüntüler alarak gittiklerini dile getirdi.

Derneklerinin görüntülerdeki polisler tarafından daha önce de defalarca fotoğraflarının çekildiğini, seminerlere katılan kişilerin bir bir fişlendiklerini fark ettiklerini belirten Durgunsu, yasal bir dernek olarak hayırlı hizmet vermeye çalışırken polislerin halkın kendilerine olan teveccühünü yok etmeye çalıştıklarını söyledi.

"Saldırılar bize olan teveccühü arttırdı"
Derneklerinin açılmasındaki amaçlarına kısaca değinen Durgunsu, " Yusuf`i Der`i, Yusuf (a.s) gibi gömleği arkadan yırtılmış olanların derdine bir nebze çare olmak için açtık. Nisan ayında Dicle Üniversitesi`nde mütedeyyin öğrencilerin kutlu doğum programı yapmak istemeleri üzerine için bazı olaylar çıktı. Olaylardan 2 gün sonra derneğimize ilk saldırı oldu. Bu saldırıda dernekte hiç kimse olmadığı için can kaybı olmadı fakat derneğimizin maddi çapta hasarı oldu. Bu saldırıdan bir süre sonra kurban bayramında derneğimize ikinci bir saldırı daha oldu. Bu saldırılar neticesinde gördük ki halkın bize olan teveccühü arttı." dedi.

"HÜDA PAR açıldı, o polisler dernek önünde fişlemeye başladı"
HÜDA PAR`ın kuruluşundan sonra emniyet içindeki gizli odakların derneklerini daha sık izlediklerini belirten Durgunsu, " HÜDA PAR`ın bilgilendirme seminerinde gözüken polisler dernek gönüllülerimiz tarafından bizim civarda da görüldüler. Mevcut kameraları inceleyince, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanıyla muhatap olan şahısın derneğimizi gözetlediğini ve gelip gidenleri fişlediğini gördük. Daha önce de derneğimizin bu polisler tarafından fotoğraflarının çekildiğini gördük." ifadelerini kullandı.

"Polisler etrafı tedirgin ediyor"
Geçen yıl nisan ayında Dicle Üniversitesinde gerçekleşen olayların ardından derneklerinin önünde araç içerisinde polislerin bulunduğunu söyleyen Durgunsu, " Arabalardaki polislere neden buralarda olduklarını sorduklarımızda, `Çevrede esrar ve zararlı maddelerin ticaretiyle uğraşan insanlar için buralardayız.` diyorlardı. Halkımızı tedirgin etmek için "Neden bunlar burada dernek açtılar, bunların amacı nedir?" gibi fitne ve iftira kokan şeyler söylüyorlardı." dedi.

"Fişleme yapan polis saldırıları neden görmüyor?"
Yasal bir dernek olduklarını bu tür fişlemelerin amacının kendilerini yıldırmak olduğunu ama ne pahasına olursa olsun yollarından vazgeçmeyeceklerini söyleyen Durgunsu, " Toplumda kötülükler artmışken bu kişilerin toplumun ıslahı için çalışan insanlara yönelik hareketleri gerçekten irdelenmelidir. Bize yapılan saldırıları defalarca emniyete bildirmemize rağmen failler yakalanmadı, ya da yakalanmak istenmedi. Emniyetin ve ya başka gruplara herhangi bir saldırı gerçekleştiğinde olayı çözmek için tüm imkânlarını kullanan emniyet, konu İslami kuruluşlar olunca üç maymun rolüne bürünmektedir." şeklinde konuştu.

Durgunsu son olarak, kendilerine karşı yapılan tüm fişleme ve pskolojik baskılara rağmen halkın kendilerine olan teveccühün arttığını söyleyerek, bu tür baskıların kendilerini yıldıramayacağını belirtti.

(M. Sait Adiyaman/ Ali Adiyaman - İLKHA)          

Bu haberler de ilginizi çekebilir