• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
ÇGD'nin gecesinde yaşananlar demokrasi ile bağdaşmıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

BURSA-
Osmangazi Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı, Başkan Mustafa Dündar'ın başkanlığında yapıldı. Toplantıya, Çağdaş Gazeteciler Derneği nin (ÇGD) ödül gecesinde Başkan Dündar'a yönelik yapılan hakaret içeren konuşmalar damgasını vurdu.

 

Başkan Dündar'ın sunumunun ardından partileri adına söz alan MHP'li Meclis Üyesi ve Grup sözcüsü Cemil Aydın ile CHP'li Meclis Üyesi Grup sözcüsü Osman Ayradilli, Çağdaş Gazeteciler Derneğinin düzenlediği ödül gecesinde, başkana yönelik hakaret ve nefret dolu ifadelerin asla kabul edilemeyeceğini söylediler.

 

CHP adına konuşan Ayradillli, "Size orada yapılanlar, sizin şahsınızda, bütün Osmangazi Belediyesi'ne yapılmıştır diye düşünüyoruz." diyerek yapılanları eleştirdi.

 

Başkan Dündar'da, konu hakkı nda yaptığı konuşmada, bir davetli olarak katıldığı Çağdaş Gazeteciler Derneğinin ödül gecesinde, konuşmacıların 1.5 saat boyunca partisine ve şahsına yönelik sataşma ve saldırgan içerikli ifadeler kullanıldığını söyledi.

 

Dündar konuşmasının devamında, "Davetli olarak katıldığım gece, ÇGD'nin sanki ödül töreni gecesi değil, bir siyasi parti toplantısından da öte, konuşmacıların sataşan, saldıran, hakaret içeren ifadeler kullandığı bir toplantı oldu. Her konuşmacı çıkıp, özellikle Ak Parti'ye karşı düşmanca ifadeler kullandı, hatta partimizi düşman ilan etti." diye konuştu.

 

Ülkemizde, her fırsatta demokrasiden , dostluk ve barış içerisinde bir yaşamdan bahsedenlerin, ne yazık ki, seçilerek iktidara gelmiş bir parti ve o partinin mensubuna karşı düşmanca tavır sergilemesini, eski bir alışkanlık olarak yorumlayan Dündar, "Hep demokrasiden söz ederiz. Ancak, Türkiye'de, sen yüzde 99'la da seçilip iktidara gelsen, o kalan yüzde 1'lik kesim, senin iktidar olamayacağını savunur. Bu yaşananlardan sonra insan demokrasinin tarifinin yeniden yapılması gerektiğini düşünüyor. Bize yapılan saldırı karşısında çıkıp cevap vermek isterken, adı Çağdaş Gazeteciler olan derneğin mensubu bazı gazeteci arkadaşların, özgürlükleri savunup tartışan, konuşan arkadaşların, yaptığımız son derece yapıcı konuşmaya tahammülü olmadı ve böyle kötü bir gece yaşandı." diye konuştu.

 

Geceden konuşmasını yapıp çıktığını, geceye katılan çok sayıda kişinin daha sonra arayıp yapılanların doğru olmadığını belirterek özür dilediğini belirten Başkan Dündar, "Biz, Osmangazi'de 800 bin kişiye, 'sen kimsin, nerelisin?' demeden hizmet götürüyoruz. Belediye meclisimizde, iktidarıyla muhalefetiyle her şeyi konuşuyoruz. Ben şimdiye kadar böyle bir ortamda bulunmadım. Son derece kötü bir ortamdı. Ben her zaman şunu söylüyorum. Bu ülkede, bu şehirde bir güzellik ya da bir çirkinlik varsa, bunu hep birlikte yaşarız. Biz, ortak güzellikleri paylaşalım, yaşayalım diye uğraşıyoruz. Ancak, ne yazık ki böyle kötü bir gece oldu. Biz, gerginlikten, kavgadan değil, barıştan yanayız. Bunun takdirini de kamuoyuna bırakıyorum" diye konuştu.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir