• DOLAR 32.382
  • EURO 35.036
  • ALTIN 2326.3
  • ...
Bursa Valiliğinden Karbonmonoksit uyarısı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa'da, karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu meydana gelen ölüm olaylarının önüne geçmek amacıyla, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı öncülüğünde, okullarda ve halkın yoğun olduğu yerlerde vatandaşların bilinçlendirilmesine yönelik önleme çalışmaları başlatıldı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu yaptığı yazılı açıklamada, Vatandaşları karbonmonoksit zehirlenmeleri sonucu artan ölüm vakalarıyla ilgili bir dizi tedbir almaya çağırdı.

Karaloğlu, ev ve işyerlerinde doğalgaz kullanan vatandaşları cihazlarının her yıl periyodik bakımlarını yaptırarak iyi durumda olmayan cihazlar onarımdan geçirme uyarısında bulunarak, "Doğalgaz cihazlarına yeterli oksijen girmesi sağlanmalı, menfezler açık olmalıdır.
Baca ve soba borusu bağlantılarının uygunluğu sağlanmalıdır. Baca ve boruların temiz ve açık olduğu tespit edilmelidir." dedi.

Lodos'a dikkat!

Karaloğlu, Lodoslu havalarda ölüm olaylarında artış gözlendiğinden baca standart değilse soba yakılmamalı diyerek, yakılması zorunlu ise gece mutlaka söndürülmeli uyarısında bulundu.

Lodosun etkili olacağı günlerde meteorolojik ihbar için ilgili kurumlara da çağrıda bulunarak vatandaşlara duyurma hususunda uyardı.(Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir