• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
Hünkar Köşkü'nü bir ayda 6 bin kişi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa'dan ve kent dışından gelen konukların ilgi odağı haline gelen Hünkar Köşkü Müzesi, Kasım ayında yaklaşık 6 bin ziyaretçiyi ağırladı.

 

Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü'ne bağlı olarak hizmet veren Hünkar Köşkü Müzesi, özellikle Kasım ayında ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

 

Öğrenci gruplarının yanı sıra yerli ve yabancı pek çok konuğu ağırlayan ve bugüne kadar 166 bin kişinin ziyaret ettiği Hünkâr Köşkü Müzesi, 169 yıllık geçmişiyle tarihe tanıklık ediyor.

 

1844 yılında, Osmanlı padişahlarından Abdülmecit adına av köşkü olarak, 19 gün gibi kısa bir sürede yaptırılan Hünkar Köşkü, daha sonra Abdülaziz ve V. Mehmet Reşat'ın yanı sıra Mustafa Kemal Atatürk'ün de Bursa'yı ziyaretlerinde konakladığı bir köşk olma özelliğini de taşıyor.

 

Fransız Ampir tarzı mimarisi, süslemeleri ve sergilenen orijinal eşyalarıyla beğeni toplayan köşk, Pazartesi günleri dışında, hafta boyunca 09.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyarete açık tutuluyor.

 

Hünkâr Köşkü Müzesi'nde, Atatürk'ün yatak odası, çalışma odası, manevi kızları Sabiha ve Ülkü'nün yatak odaları, yaver odası, kabul salonu, yemek odası ve havuzlu salon ziyaret edilebiliyor.

 

Bursa'nın panoramik manzarasına sahip olan köşkün bahçesinde bulunan sosyal tesisler de mekanın konuklarına keyifli bir mola imkanı sunuyor.

 

Vatandaşlar, mekanla ilgili bilgiye 'hunkarkosku.bursa.bel.tr' adlı web adresinden ulaşabilirler.(Zeki Aras-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir