• DOLAR 32.521
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2421.266
  • ...
Arınç: Batman layık bir belediye hizmetine kavuşsun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - "Çözüm Süreci ve Yerel Medya" konulu 25. Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması programı için Batman'a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Batman Valiliği ve Batman Belediyesi'ni ziyaretinin ardından Alyans Düğün Salonu'nda düzenlenen AK Parti İl Teşkilatı programına katıldı.

Programda konuşan Bülent Arınç, Batman'ı kalben sevdiklerini belirterek, Batman'ın maneviyat, tarih, medeniyet, ilim ve irfan adamlarının yetiştirdiği bir yer olduğunu söyledi.
Batman'ın bütün Türkiye'nin saygı duyduğu ve insanların sevdiği bir il olduğunu ifade eden Arınç, partililere seslenerek "Batman'da bütün gücümüzle çalışıp seçimi kazanacağız. Belki yıllar sonra Batman layık bir belediye hizmetine kavuşur. Batman kamu yatırımlarında en yüksek payı alan illerdendir ve bunu hakediyor." dedi.
AK Partinin kuruluşundan bu yana girilen bütün seçimleri ve alınan oyları kıyaslayan Arınç, "AK Partinin bu başarısında hangi sır vardır. Bu konuda bir araştırma yapılıyor. Çünkü dünyanın dikkatini çeken bir başarıdır bu. Bunun sebebi halkla bütünleşmek, halkın dilinden konuşmak, dürüst, ilkeli, kararlı, ama cesur siyaset yapmak, dik durmak ama diklenmemek, taviz vermemek, inancını ortada bırakmamak, milletin emanetini milletten başkasına vermemek ve bu dirayeti, bu cesareti göstermektir." ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında 1999'da başörtülü vekil Merve Kavakçı'ya yapılan zulmü anlatan Arınç, bugün bu sorunun Meclis dahil bütün kamuda çözüldüğünü söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan önce söz alan AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Belediye Başkan Adayı M.Emin Ekmen, Miletvekili Ziver Özdemir birer selamlama konuşması yaptılar.

Programda Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'te söz alarak, son 10 yılda Türkiye'deki ekonomi anlamında yaşanan gelişmeleri rakamlarla anlatarak Batman'da da yapılan ekonomik, sağlık, eğitim ve altyapı çalışmalarıyla örnekler verdi.

Başbakanın Batman'ı çok önemsediğini belirten Bakan Şimşek, Batman'a yerelde AK Partinin eli değme zamanının geldiğini ifade etti.

Program sonunda AK Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Hasankeyf işlemeli bir tabak hediye etti.

Programın ardından Arınç, Kristal Park'ta düzenlenen Toplu Fotoğraf Çekimi ve Gala Yemeği'ne katıldı. Verilen yemeğin ardından Arınç ve Bakan Şimşek, uçakla Ankara'ya gitti.(Yasir Oğuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir