• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
Yunt Dağı doğa sporları merkezi oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA -Manisa Otomobil Sporları Kulübünün hazırlamış olduğu projeyi tanıtmak amacı ile il genel meclis salonunda yapılan toplantıya 16 doğa spor kulüp temsilcilerinin yanı sıra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik ve İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz katıldı.

Toplantı öncesinde yapılması düşünülen proje hakkında bir sunum yapan Manisa Otomobil Sporları Kulüp Başkanı Orhan Güzel" uzun süredir yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde ilimizde en uygun bölge olarak yunt dağı olduğunu gördük burada da yaptığımız araştırmalar neticesinde Osmancalı köyümüzün hemen üst tarafında hazineye ait yaklaşık 200 dönümlük bir arazinin doğa sporlarının yapıla bilmesi için uygun olduğunu gördük ve bu arazinin de hazineye ait olması bizler için sevindirici bir nokta.Eğer güzel bir tesis ile adı geçen alanı doğa sporları için hazırlarsak ben inanıyorum ki bu bölge için çok büyük bir faydası olacak. Tüm doğa sporları Kulübümüzün faydalanacağına inandığımız bu alanda her hafta yapılacak olan aktivitelerle bölge halkına da ciddi bir gelir sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Proje beni gerçek anlamda heyecanlandırdı;
Proje ile ilgili çok heyecan duyduğunu ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Hayrullah Solmaz "Bu proje karşıma çıktığında gerçek manada çok heyecan duydum. Hem Manisa'mız için çok büyük bir proje olacak hem de Yunt Dağı bölgemizin gelişmesi açısından gelişimine katkı sağlayacak bir proje olduğuna inanıyorum. Yaklaşık 10 yıldır başkanlık yaptığım sürede köylerden sürekli Başkanım yollarımız çamur asfalt yap diye talep geliyordu. Ama Orhan kardeşim bana ilk geldiğinde başkanım biz senden çamurlu yol istiyoruz dedi. Projelerini ilk dinlediğimde ciddi anlamda heyecan duydum ve bir Yunt Dağlı olarak ta çok mutlu oldum. Sağ olsun kendisi proje için tüm alt yapı çalışmalarını bitirmiş durumda bize ciddi bir çalışma ile geldi.

Biz de istedik ki Manisa'da doğa sporları ile uğraşan diğer kulüplerimizi de bu projeye dahil edelim onlarında fikirlerini alalım o yüzden bu gün burada sizlerin ve projeyi en iyi şekilde yürüteceğine inandığım Gençlik hizmetleri ve Spor il müdürümüzün de olmasını istedik. Bu projeyi en kısa sürede hayata geçirmek için gerek gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğümüz gerekse özel idare olarak biz elimizden gelen neyse yaparak çalışmalarımıza başlayalım. Bu konuda da işin projelendirme kısmını Gençlik müdürlüğümüz yürüterek sizlerinde fikirleriyle olgunlaştırıp bir an evvel hayata geçirelim." İfadelerini kullandı.

Yapılacak olan proje ile hem Manisa'nın hem de Yunt dağı bölgesinin isminin de sürekli duyulacağını ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Solmaz bu proje ile doğa sporlarının da gelişeceğini sözlerine ekledi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir