• DOLAR 32.346
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2310.411
  • ...
Hizbullah`tan israil`e Misilleme Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Hizbullah, üst düzey komutanlarından Hasan el-Lakkis`in suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, saldırının sorumluluğunu İsrail`e yükledi.

Tel Aviv yönetimi suçlamaları reddederken, geçmişteki benzer saldırılar nedeniyle Hizbullah yönetimi saldırıyı İsrail`in gerçekleştirdiğinden emin gözüküyor.

İSRAİL`E MİSİLLEME KARARI
Lübnan`ın Al-Akhbar gazetesinde yayımlanan bir habere göre, Hizbullah`ın İran`la askeri ilişkilerinden ve örgütün insansız hava araçları gibi yüksek teknoloji silahlarından sorumlu lideri Lakkis`in intikamı için İsrail`e "misilleme" gerçekleştirme kararı aldığı söyleniyor.

2005`te İsrail tarafından Şam`da suikast sonucu hayatını kaybeden Hizbullah liderlerinden İmad Mugniye`nin "en parlak" öğrencilerinden biri olarak nitelendirilen ve İsrail`in 2 kez suikast girişiminde bulunduğu Lakkis`in hedef alınması Hizbullah`a verilen önemli bir mesaj olarak nitelendiriliyor.

ADRES İSRAİL OLMAYABİLİR
Fakat Hizbullah içinde, Suriye iç savaşı nedeniyle hedef haline gelişi ve Beyrut`taki artan güvenlik riskiyle uğraşması nedeniyle, Lakkis`in suikastinden doğrudan İsrail`in sorumlu tutulmamasını savunan önemli bir kanadın da bulunduğu söyleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir