• DOLAR 32.433
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.446
  • ...
 Kassam Tugayları`nın Askeri Geçit Törenleri Kime Mesaj Verdi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın Siccil Taşları Savaşı’nın yıldönümünde (14 Kasım 2013 Perşembe) Gazze’nin birçok noktasında düzenlediği askeri geçit törenleri basit birer gösteri değildi kuşkusuz. Geçen yıl yaşanan sekiz günlük savaşın yıldönümünde yapılan görkemli gösterilerle Kassam ilgili çevrelere önemli mesajlar ulaştırmak istedi.

Kassam’ın vermek istediği mesajları şöyle sıralamak mümkün:

Güvenlik konusunda verdiği mesaj

Kassam Tugayları yaptığı askeri geçit törenleriyle düşmanı hayrete düşürecek şekilde gücünü, kuvvetini ve hazırlığını gösterdi. Hamas liderlerinden Dr. Mahmud Ez-Zehhar “İsrail ilk önce El-Ca’beri’yi katletmek istedi, buna karşılık Hamas da ilkin Tel Aviv’i vurdu” diyerek düşmanı daha da hayrete düşürdü.

Siyonist işgal rejimi İsrail’in hiçbir zaman güven vermediğini bilen Kassam Tugayları Gazze’de gelişmeleri takip etmek ve gözetlemek, uygun zamanda uygun kararı vermek için operasyon odaları kurdu.

Askeri geçit törenleri Gazze’nin güvenilir ve direnişi kucaklayan halkın da direniş için asıl koruyucu olduğunu gösterdi.

İlkelerden sapmadığı hususunda verdiği mesaj

Kassam Tugayları`nın askeri geçitlerine “lebbeyk ya Aksa” ismini vermesi, Kassam komutanlarının Filistin halkının rotasını iyi bildiklerini gösteriyor. Bununla kendisine karşı yapılan bütün komplo ve oyunlara rağmen silahını asla elinden düşüremeyeceğini de gösterdi.

Güç ve kuvvet mesajı

Askeri geçit törenleri Kassam Tugayları`nın yaşadığı güç ve kuvvet sürecini ortaya koydu. Törenler Kassam’ın basit, zayıf ve dağınık bir oluşum olmadığını, aksine savunma sistemi, teknik birimi, hava savunma sistemi, zırhlı birimi gibi birçok uzmanlık alanından meydana gelen birbirine bağlı güçlü ve nizami bir askeri sistemden oluştuğunu gösterdi. Bunların yanında Kassam Tugayları nizami olarak alay, tugay, seriyye, bölük ve timlere de ayrılıyor. Gazze sınırını teftiş eden işgal rejimi Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun Hamas hareketinin silahlanmaya ve tünel kazmaya devam ettiğini söylemekle işaret ettiği husus Kassam’ın büyüyen gücüdür. Netanyahu’nun yaptığı açıklamalardan;

a. Büyüyen direniş gücü karşısında duyduğu korkuyla

b. Onu zayıflatmak amacıyla direnişi vurma tehdidinde bulunduğu gibi iki önemli sonucu çıkarabiliriz.

Vefa mesajı

Siccil Taşları Savaş’ından sonra bizler işgal rejimini sarsan ve Gazze’ye karşı başlattığı savaşı durdurmak zorunda bırakan en önemli operasyonlardan Tel Aviv operasyonunun yıl dönümünü yâd edeceğiz. Kassam Tugayları, Tel Aviv operasyonundan sonra işgalcinin takibinden kaçan ve yaklaşık bir yıl gözlerden ırak Ramallah’ın Na’lin köyünde bir mağarada saklanmayı başaran ve geçen ay işgalciyle girdiği çatışmada şehit olan mücahit Muhammed Asi’nin Hakka kavuşmasının ardından onun geçen yıl yaptığı eylemi üstlendi. Kassam Tugayları yetkilileri büyük mücahit Asi’nin kendi eliyle yazdığı vasiyetin tümünü yayınlayacağını ifade ediyorlar. Büyük kahraman, mücahit ve şehit Asi eliyle yazdığı vasiyetinde, Kassam Tugayları`yla çalışmaktan onur duyduğunu, isimler değişse de gaye ve hedefin hep aynı kalacağını ifade etmişti.

Kuşatmaya rağmen izzetli duruş

Ortaya çıkan tablo, kuşatma ve ambargodan direnişin fazla etkilenmediğidir. Kassam’ın ilgili çevrelere vermek istediği mesaj da budur aslında. O bu törenlerle kuşatma karşısında eğilmeyeceğini, açlık ve susuzlukla korkutmanın fayda etmeyeceği mesajını veriyordu.

Kassam sözcüsünün kuşatmanın devam ettirilmesine karşılık düşmandan önce dostlara yapacakları sürprizlerinin olduğunu söylemesi ve Kassam Komutanı Raid Sa’d’ın da kuşatmaya karşı direnişin gösterdiği sabrın uzun sürmeyeceğini dile getirmesi bu konuda verilmek istenen en açık ve net mesajlardı.

İmad Zakkun/filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir