• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Uçak Seferlerine Fırtına Engeli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuzey Avrupa`yı etkisi altına alan sert fırtına ve olumsuz hava koşulları hayatı olumsuz etkilerden, başta Türk Hava Yolları olmak üzere bir çok havayolu şirketi bir çok ülkede uçak seferlerini gerçekleştiremiyor.

Kuzey Avrupa bir çok ülkede etkili olan fırtına ve olumsuz hava koşulları hava ulaşımını olumsuz etkiliyor. Fırtına nedeniyle Türk Hava Yolları`nın TK1787 sefer sayılı İstanbul Kopenhag, TK1664 sefer sayılı Hamburg-İstanbul, TK1556 sefer sayılı Hannover- İstanbul, TK1786 sefer sayılı Kopenhag İstanbul uçuşları iptal edildi. KLM Havayolları`nın Amsterdam`dan yapılacak 84 uçuşu fırtına nedeniyle iptal edilirken, Hamburg Havalimanı`nda da 20 sefer durduruldu. Ayrıca İskoçya`nın Glasgow, Edinburgh ve Aberdeen Havalimanları`nda da seferler yapılamıyor.

YOLCULAR OTELLERE YERLEŞTİRİLDİ

Fırtına ve olumsuz hava koşulları nedeniyle seferlerini iptal etmek zorunda kalan Türk Hava Yolları`nın yolcuları Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Geliş Terminali`nde bulunan Hotel Desk önünde uzun kuyruklar oluştu. THY yetkilileri yolcuları otellere yerleştirirken, bazı yolcular ise havalimanında beklemek zorunda kaldı. Türk Hava Yolları`na ait uçakla Kopenhag`a gidecek yolculardan Hans Hunsten, "14.45`de ilk uçağımız vardı. O zamandan beri bekliyoruz. Kopenhang`a gidiyorum. 9 saattir buradayım. Kötü hava şartlarından dolayı iptal olduğunu söylediler" dedi. Yoğunluk sebebiyle servislerin yetersiz olduğunu ifade eden Caner Bayan ise, "Gündüz 12`den beri buradayız. Kopenhag`a gidiyoruz. Hava şartlarında dolayı iki saat ertelendi. Sonra gene erteleme oldu. Şuan burada bekliyoruz. Otele gitmeye çalışıyoruz" dedi. Yolculardan Murat Sabah ise"Kopenhag`a gidiyorum. Saat 18.30`da buradaydım. Uçak önce rötar yaptı daha sonra da iptal oldu. Kötü hava koşulları nedeniyle Almanya`daki uçuşlarda iptal olmuş. Sabahı bekliyoruz. Büyük ihtimalle sabahta iptal olacakmış" diye konuştu.

İY (ET) - İstanbul

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir