• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...

BURSA-Rusya Federasyonu Ulyanovsk Bölgesi Vali Yardımcısı Aleksandr Aleksandrovic Smekalin ve beraberindeki iş adamları heyeti BTSO'yu ziyaret etti.

 

BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Cüneyt Şener ve İlker Duran tarafından ağırlanan heyetle, bilgi ve tecrübe paylaşımı, karşılıklı iş ziyaretleri gibi konularda fikir birliğine varıldı.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cüneyt Şener, gelişen ticari ilişkilerle gelecekte Rusya ve Türkiye'nin birbirlerinin en önemli iş ortakları olacağını belirterek, "Tarihsel ilişkilerde iki doğal komşu ülkeyiz. Ticari ilişkilerimiz de son yıllarda giderek artıyor. Bizim dileğimiz karşılıklı denge çerçevesinde ticari ilişkilerin ivme kazanması ve en üst seviyeye taşınmasıdır. Fırsatları değerlendirmeli ve uzman olduğumuz alanlarda karşılıklı yatırımları arttırmalıyız. İnşaat sektöründe Türk firmaları Rusya'da oldukça faal durumdalar. Burada da pek çok Rus firmasının yatırımı ve iştigali söz konusu. Fakat rakamlar, birbirine fiziksel olarak bu kadar yakın olan iki ülke için yeterli değil. Karşılıklı işbirlikleri ve daha yakın iletişimle rakamları yukarı çekeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

 

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da Rusya'nın ihracatta Türkiye için hedef ülke olarak belirlendiğini ifade ederek, "2012 yılı itibariyle Türkiye Rusya'nın ihracatında 5., ithalatında ise 13. sırada. Bursa'da 13 Rus sermayeli firma faaliyet gösteriyor. Ayrıca Rusya Ticaret ve Sanayi Odası ile de işbirliği anlaşmamız söz konusu. Karşılıklı ziyaretler arttıkça ticaret hacmimiz de artacaktır." dedi.

 

Ulyanovsk Bölgesi Vali Yardımcısı Smekalin, Ulyanovsk Bölgesi ile Bursa arasında ekonomik yapı olarak büyük benzerlikler olduğunun altını çizdiği konuşmasında, "Bizim bölgemiz de Bursa gibi makine imalatı, gıda ve tekstil sektörlerinde gelişmiş durumda. Türk - Rus ortaklı bir döküm fabrikası da bölgemizde kurulma aşamasında. Bursa'nın özellikle otomobil sektöründeki deneyimlerinden faydalanmak istiyoruz. Gelecekteki olası işbirlikleri için ciddi bir organizasyon oluşturmuş durumdayız. Bugün gerçekleştirdiğimiz ziyaretin gelecekteki işbirlikleri için güzel bir başlangıç olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. (Zeki Aras-İLKHA)