• DOLAR 32.598
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2499.242
  • ...
Bursa`da `Beyaz Direniş Yürüyüşü` yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BURSA- Bursa Uludağ Üniversitesinde ki öğrenciler, İslam dünyasında, özellikle Suriye, Mısır, Arakan ve Filistin`de yaşanan zulümleri kınamak ve müslümanlara destek olmak için Uludağ Üniversitesi`nde yürüyüş eylemi ve basın açıklaması yaptı.
 
Son zamanlarda Mısır cuntası tarafından gözaltına alınan kız öğrencilere destek için bir araya gelen öğrenciler eylemlerine Beyaz Direniş Yürüyüşü adını verdiler.
 
Uludağlı Müslümanlar adı altında yapılan eyleme İHH Öğrenci Komisyonu, Özgür-der Gençliği, Birlik Vakfı Gençliği ve Asır-Der Gençliği öncülük etti.
Veterinerlik Fakültesi önünden başlayan yürüyüş Mediko denilen yemekhane bahçesinde son buldu.
 
Mediko önünde toplanan grup adına basın açıklamasını İlyas Acar okudu. Acar, Direnişin okulu olarak nitelendirdiği Filistin ve Gazze`de ambargo nedeniyle açlık ve tıbbi yardım yetersizliklerinden dolayı çocuk ölümlerinin sürmekte olduğunu söyledi.
 
Dünyanın bunca yaşananlara sessiz kaldığına dikkat çeken Acar, "Özellikle Birleşmiş Milletler ve dünya insan hakları örgütleri dut yemiş bülbüle dönmüşler." ifadelerini kullandı.
 
Bütün bunlara rağmen Mısır halkının, özelliklede üniversite gençliğinin ayakta olduğunu, hakkı, adaleti ve özgürlüğü ikame için şehitler vererek yürüdüğünü kaydetti.
 
`Katil sisi Mısır`dan defol`,` Lebbeyk lebbeyk lebbeyke ya Allah`, `Şehitlerin yolunu sürdüreceğiz` şeklinde sloganların atıldığı eylem Halis Bozkurt`un yaptığı duayla son buldu.(Zeki Aras/Veysi Siyah-İLKHA)
 
 
 
 
 
 


Bu haberler de ilginizi çekebilir