• DOLAR 32.525
  • EURO 34.746
  • ALTIN 2487.904
  • ...
SON DAKİKA
Arınç: `Çözüm süreci Türkiye ve halkımız için büyük bir şanstır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - "Çözüm Süreci ve Yerel Medya" konulu 25. Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması programı için Batman`a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Batman Valiliği ve Batman Belediyesi`ni ziyaret etti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç`ın himayesinde Batman`da Batman Valiliği ve Başbakanlık Basın- Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Çözüm Süreci ve Yerel Medya" konulu 25. Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması yapıldı.

"Çözüm Süreci ve Yerel Medya" konulu toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, toplantının ardından ilk olarak saat 14.30`da Batman Valiliği`ni ziyaret etti. Valilik ziyaretine gelen Arınç`a Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Siirt Valisi Ahmet Aydın ve Batman Milletvekili Ziver Özdemir`de eşlik etti.

Valiliğe gelen Arınç ve Şimşek, ilk olarak şeref defterini imzaladı. Arınç ve beraberindekiler, daha sonra valilik makamın geçti.

Burada söz alan Batman Valisi Yılmaz Arslan, Arınç`ı Batman`da karşılamaktan dolayı memnuniyetini ifade etti. Arslan, daha sonra Arınç`a Batman hakkında bilgiler verdi.
Arslan`dan sonra açıklamada bulunan Arınç, geçmişten beri Batman`ı sevdiğini ve gönül bağıyla bağlı olduğunu belirterek, "Batmanlı kardeşlerimle tekrar buluşmaktan dolayı çok memnunum. Birinci amacımız burada bölgesel bir medya toplantısı yapmaktı. "Çözüm Süreci ve Yerel Medya" konulu toplantıyı bu kez Batman`da yaptık. 12 ilden 200 gazeteci arkadaşımız davetliydi. Sabah bir açılış yaptık ve bir panelle bazı konuları görüşmüş olduk." dedi.

"Batman tüm sektörlerde gelişen bir ildir"
Batman`ın büyüyen ve gelişen bir il olduğunu söyleyen Arınç, "Batman sanayi, tarım ve kamu hizmetleri bakımından büyük bir gelişme var. Son dönemde Batman`a çok önemli yatırımlar yapıldı ve halen daha devam edenler var. Sağlıktan, eğitime, ulaştırmadan, enerjiye, tarımdan diğer sektörlere kadar Batman`ın kültür ve tarih zenginliği ve eğitim bakımından çok önemli bir il haline geldiğini gördük. Çözüm sürecinde de hem halkın hem medyanın sürece büyük bir destek olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla medya sektörlerinin hem kendi sorunlarını hem de ülkemizin sorunlarını birarada konuşmak ve tartışma fırsatını bulduk." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Arslan, Arınç ve Bakan Şimşek`e Hasankeyf işlemeli plaket verdi. Ziyaret daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşti.

Valilik ziyaretinin ardından Başbakan Yardımcısı Arınç ve beraberindeki Maliye Bakanı Şimşek, Siirt Valisi Aydın ve Batman Milletvekili Özdemir, saat 15.30`da Batman Belediyesi`ni ziyaret etti.

Belediye ziyaretine gelen Arınç ve beraberindekileri, Batman Belediye Başkanvekili Serhat Temel ve yönetimi kapıda karşıladı. Karşılamanın ardından Arınç ve beraberindekiler, belediye başkanının makamına geçtiler.
Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Arınç`a kendilerini ziyaret ettiği için sevincini dile getirdi.

"Çözüm sürecine halkımız büyük destek veriyor"
Burada da açıklamada bulunan Arınç, çözüm sürecinin bölgeye vermiş olduğu etkilere değinerek, "Çözüm sürecine halkımız büyük destek veriyor. Bu desteğin halk bazında, medya bazında ve bütün sektörlerde mutlaka daha güçlü ve daha kuvvetli olması lazım, bu zorlu işi başarabilelim. Süreç Türkiye ve halkımız için büyük bir şanstır. Kanın dökülmesi, silahların susması, huzur ortamının gelmesi, isan haklarının ihlalinin son bulması ve heme hemen her konuda çözüm süreci başarılı olursa önümüzü daha rahat görme imkânına sahip olacağız." diye belirtti.

"Halkın iradesi uzun süre tutulmamalıdır"
Sözlerinin devamında Arınç, 12 Eylül 2010 referandumu ile Türkiye`nin paradigmasının değiştiğini ve özgürlüklerin önünün açıldığını vurgladı. Halkın iradesiyle seçilenlerin uzun süre tutuklanmasından yana olmadığına dikkat çeken Arınç, "Tutuklama tedbirdir. Tutuksuz yargılama esastır. Bu insan hakkıdır. Yargılama kısa ve adil olmalıdır. O yüzden tutuksuz yargılama olmalıdır. Batman`da tutuklu belediye başkanı için bu karar örnek alınmalıdır." diye kaydetti.

Ziyaretlerin ardından Arınç, AK Parti İl Teşkilatı Toplantısı`na katılmak üzere oradan ayrıldı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir