• DOLAR 32.589
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.46
  • ...
`Esirler Arasında Kanser Hastalığı Yayılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esirler Araştırma Merkezi, 20 yıl hapis cezasına mahkum olan ve işgal zindanlarında 12 yılını dolduran esir İzzeddin İbrahim Hassan`ın sağlık durumunun kötüye gittiğini bildirerek Filistinli esirin hayatından endişe ettiklerini belirtti.

Esir İzzeddin Hassan`ın sağlık durumunun geçen hafta kötüleştiğini ifade eden merkez, esirlerin son dönemde müzmin hastalıkların ve özellikle de kanserin esirler arasında yaygınlaşmasından şikayetçi olduklarını söyledi.

Esirler Araştırma Merkezi Müdürü Rafet Hamdune, bugün (5 Aralık Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi`ne ulaşan bildiride, esirler arasında kanser hastalığının yaygınlaşmasından cezaevleri idaresinin sorumlu olduğunu ifade etti.

Cezaevleri girişlerindeki lazerli arama cihazlarına ek olarak her tarafa sinyal kesici cihazlar yerleştirildiğini söyleyen Hamdune, esirlere verilen ilaçlarla yemeklerin de sağlıksız olduğunu ve kanser yapıcı kimyasal maddeler içerdiğini bildirdi.

Basın-yayın organları ile insan hakları örgütlerinden esirlere yönelik ihmal politikasından ve ihlallerinden vazgeçmesi için işgal rejimine baskı yapmalarını isteyen Hamdune, Kızılhaç`a ve uluslararası kuruluşlara da özellikle kanser hastası esirler konusu üzerine eğilmeleri ve esirlere sunulan ilaçları ve yiyecekleri incelemeleri çağrısında bulundu.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir