• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Erdoğan 21 İlin Belediye Başkan Adayını Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezindeki Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı Bölge Toplantısı`nda, İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı dahil, 21 ilin belediye başkan adayını açıkladı.

Başbakan Erdoğan`ın açıkladığı isimler şöyle:

*Bayburt Belediye Başkan adayı: Mete Memiş

*Sinop Belediye Başkan adayı: Hamza İnce

*Yalova Belediye Başkan adayı: Yakup Koçal

*Kırıkkale Belediye Başkan adayı: Mehmet Saygılı

*Nevşehir Belediye Başkan adayı: Hasan Ünver

*Siirt Belediye Başkan adayı Ali İlbaş

*Niğde Belediye Başkan adayı: Faruk Akdoğan

*Kırklareli Belediye Başkan adayı: Selahattin Minsolmaz

*Edirne Belediye Başkan adayı: Ahmet Günşen

*Muş Belediye Başkan adayı: Feyat Asya

*Yozgat Belediye Başkan adayı: Kazım Arslan

*Çanakkale Belediye Başkan adayı: Mehmet Daniş

*Çorum Belediye Başkan adayı: Muzaffer Külcü

*Elazığ Belediye Başkan adayı: Mücahit Yanılmaz

*Mardin Büşükşehir Belediye Başkan adayı: Mehmet Vejdi Kahraman

*Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Mustafa Yel

*Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Zeki Toçoğlu

*Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Ahmet Edip Uğur

*Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı: İbrahim Karaosmanoğlu

*Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Recep Altepe

*İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı: Kadir Topbaş

AK Parti seçime projeleriyle giriyor

Başbakan Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, partisinin lafla değil, eserleri ve projeleriyle seçime girdiğini belirterek, "AK Parti demokrasinin yerelde başladığına inanmış, bunu ilke edinmiş, yerelden yola çıkarak, geneli yani 780 bin kilometrekarenin tamamını hatta yeryüzünü, insanlığı kucaklayan bir anlayış sergileyerek yoluna devam etmiştir" dedi.

Erdoğan, "AK Parti 1994`te İstanbul`da başlayan belediyecilik serüvenini önemli bir tecrübe olarak almış, bunun üzerine geneli, ulusalı ve küreseli bina etmiştir. 1994`ten itibaren eşsiz bir İstanbul tecrübemiz var" ifadelerini kullandı.

Belediyecilik millete hizmetkarlıktır

"Belediyecilik, diğerlerinin nazarında makam vesilesi olabilir, bizim nazarımızda sadece millete hizmetkarlıktır, şehre olan aşktır ve sevdadır" diyen Başbakan Erdoğan, "Tıpkı hükümet etme anlayışımızda olduğu gibi belediyecilikte de bizim anlayışımız, kendi cebini, eşinin, dostunun, akrabalarının cebini doldurmak değil, milletin hazinesini doldurmak, yaşanabilir şehirler inşa etmektir" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Devleti, yerel yönetimleri, bir rant kapısı olarak görmüş olsaydık, eğitim-öğretimde FATİH Projesi denilen akıllı tahta ve tablet bilgisayara geçebilir miydik? İlkokullarda, yavrularımızın kız ve erkek, onlara dahi kalkıp adeta kredi, burs gibi parasal destek, yardım verebilir miydik? İşte bunlar, hazineyi ne kadar güçlendirdiğimizin işaretidir."

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın

Başbakan Erdoğan, bugüne kadar her ne yaptılarsa sadece insan için yaptıklarını, bundan sonra da insanlar için halk için yapacaklarını belirterek, "Bizim daha en baştan itibaren söylediğimiz `İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.` İnsanımızı daha huzurlu hale getirecek, şehirlerimizi ve ülkemizi kalıcı huzurla buluşturacağız. İnsanımızın refah düzeyini daha da artıracak, şehirlerimizin ve ülkemizin refah seviyesini daha yüksek seviyelere çıkaracağız" dedi.

Çocuklarımızın tasavurrunu değiştiriyoruz

Başbakan Erdoğan, hem vücut hem de gönül gözüyle bakıldığında insanın içini ferahlatan, ufkunu açan, huzuru artıran, yaşama aşkını, şevkini, heyecanını çoğaltan bir çevre inşa etmenin en önemli hedefleri olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız sokağa çıktıklarında ruhlarını incitecek en küçük bir çirkinliğe şahit olmasınlar. Kadınlar, sokağa çıktıklarında güvenlerini zedeleyecek en küçük bir olumsuzlukla karşılaşmasınlar. Yaşlılarımızı sokağa çıktıklarında en az evlerindeki kadar kendilerini huzur içinde hissetsinler. Bakınız yaşlılarımız için ne getirdik? Dedik ki, belediye otobüslerine artık yaşlılarımız ücretsiz binecekler. Kimlik kartı falan almalarına gerek yok, nüfus kağıdını gösterdiği anda seyahatini yapabilmeli. Niye? Saygımız bu. Saygımızın gereği bu. Bize çok farklı akıllar verenler oldu. Dedik ki `Bu adımı atacağız.` Engelli kardeşlerimiz sokağa çıktıklarında hiç bir engelle karşılaşmasın, asla hüzünlenmesinler. Bunu defalarca ifade ettim."

 

"Ezanın önemi, birleştirici ruhu burada"

Çanakkale`de, Anıttepe`deki anıta varıncaya kadar, şehitlerin olduğu bölgeye, aldıkları bir kararla yaklaşık 50 milyon civarında yatırım yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, burada bir taraftan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, bir taraftan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile o zaman Devlet Bakanı olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay`ın riyasetinde yoğun bir çalışmaya girdiklerini ve oraları ihya ettiklerini söyledi.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi müzelerle bütün o bataryaların olduğu bölgeler, hepsi bizimle ihya oldu. O yatırımlar devam ediyor. Niye? Çünkü orada bir tarih var ve bu tarih unutulmaz, unutturulamaz. Orada şehitlerimiz var. Ama sadece bu vatan topraklarının evladı olanlar değil, orada Saraybosna`dan al, Balkanlar`ın diğer ucuna kadar her yerden gelen, oradan kardeşlerimiz buradaki Mehmetçikle el ele verdi. Bitmedi. Dünyanın bir diğer ucundan Türkiye`ye geldiğini bilmeyen ama burada Boğazlarda bizim insanımızı öldürmek için gelen Ehl-i Salip, burada o Müslüman kardeşlerimiz bizimle savaşacaklarını bilmiyorlardı. Ezan seslerini duyduklarında aldatıldıklarını anladılar. O zaman o insanlar silahlarıyla hep birlikte saflarımıza geçtiler. İşte Ezanın niçin değiştirilemeyeceğini anlamak isteyenler bunu bilmeleri gerekiyor. Dünyanın bir diğer ucundan gelen eğer burada `Tanrı uludur` denseydi anlar mıydı bunu? Anlamazlardı. Ama `Allah-ü Ekber` denildiği için anladılar ve bu saflara geçtiler. Ezanın önemi, birleştirici ruhu burada."

Başbakan Erdoğan, iktidara geldiklerinde 26 havaalanı ve limanı olduğunu, şu anda 52 havaalanı, havalimanı bulunduğunu anlatarak, "Ulaşımda aynı yoğunlukla çalışmalarımız devam ediyor. Enerjide, toplu konutta aynı şekilde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

AA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir