• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
`Diyarbakırlılar Çamurla Boğuşuyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkez Kayapınar ilçesi`nde bulunan Urfa Yolu üzeri 6.Km çevresinde belediyenin kaldırım yapmamasından dolayı yol üzerinde yağan yağmur suyunun birikmesi ve çamura dönüşmesi sonucu okul öğrencileri başta olmak üzere Diyarbakırlı halkı mağdur ediyor.

Urfa yolu üzerinde bulunan PTT ve Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi çevresinde yağmur suyunun çamura dönüşmesinden dolayı Diyarbakırlılar vurdumduymazlığa tepki gösterdi.

PTT`de ihtiyacını görmeye giden halk çamurla boğuştuğu belirtildi. Aynı çileyi çeken Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri yol üzerinde yürümek zorunda kaldığından dolayı risk ile karşı karşıya kaldıklarını belirtiler.

Mevcut durumdan şikâyetlerini dile getiren halk, yetkililerin bu rezaleti görmesi gerektiğini ifade etti.

Duyarsız yetkililere tepki gösteren Nasır Büyükçe, "Her hangi bir yetkili buraya gelip de bu çamuru görmüyor. Burası rezalet içindedir. Millet bu çamurun içinden geçmek zorunda kalıyor. Yetkililerin buraya gelip görmesi lazım ve buranın yapılması için bir adım atılması lazım" dedi.

Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Lise 1 öğrencisi Mehmet Bayram Arman ise, "Her gün okula gidip geliyorum. Kaldırım olmadığından dolayı caddede yürümek zorunda kalıyorum. Arabalar da çok hızlı geçiyor ve bir kaza olması an meselesi. Buraya kaldırım yapmaları gerekir" şeklinde konuştu.

Türk Telekom Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bir başka öğrencisi Muhammed Uğur, "Türk Telekom Lisesi`nde okuyorum. Okula gidip geldiğimizde her yerimiz çamur içinde kalıyor. Kaldırım yok bir şey yok. Her terafata su ve çamur olmuş durumdadır. Caddede yürümek zorunda kalarak risk ile karşı karşıya kalıyoruz Ya bir kaldırım ya da arka tarafta asfalt yapmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı. (Hüseyin Yalçın/Ömer Yasin Ergin - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir