• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
İslam dünyası STK`ları İstanbul`da toplanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Holiday Inn İstanbul Airport Hotelde gerçekleştirilecek "İslam Dünyasında Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü" temalı konferansta İslam dünyasının değişik ülkelerinden sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek ortak bir gelecek inşası için çalışmalarda bulunacak.

2 gün sürecek konferansa İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerden 200`e yakın sivil toplum örgütü temsilcisi başkan ya da başkan yardımcısı düzeyinde katılacak.
Konferansın kısa ve uzun vadeli amaçları, "İslam ülkelerindeki sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştirerek Türkiye ile bağlarını güçlendirmek.
İslam dünyasındaki sivil toplum örgütlerini İstanbul`da bir araya getirerek Türkiye`nin bu ülke ve kurumlar nezdindeki tanınırlığını arttırmak.

Özellikle doğal afet ve kriz anlarında sivil toplum örgütleri arasındaki koordinasyonu kolaylaştırmak.
Türkiye`den sivil toplum örgütlerinin uluslararası kapasitesini geliştirmek ve dışa açılımlarını dolayısıyla uluslararası işbirliklerini güçlendirmek.
Özelde İHH İnsani Yardım Vakfı`nın genelde diğer Türkiye sivil toplum örgütlerinden kuruluşların takip edecekleri projelerin tekrardan uzak, birbirini tamamlayan bir içerikle hazırlanmasına katkı sağlamak.

Devletler, medya, kamuoyu ve kanaat önderleri nezdinde insani konuların gündeme gelmesini sağlamak." olarak belirtildi.
(Enes Durmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir