• DOLAR 32.322
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2292.96
  • ...
Savunurken Saldırmak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Münir Aydın - Doğruhaber
Sami Karakaş, Bugün ile Zaman Gazetelerinin haber yaptığı "Dersanelerin kapanması halinde gençler Hizbullah`ın (Hiz­bul­lah/İlim Gru­bu -HÜ­DA-PAR) eline düşer" adlı haber üzerine yazdığı "Başkasını tepeleyerek kendisini kurtarma geleneği" başlıklı yazısında kendisi ve köşe yazarlığı yaptığı site ile çelişti.
 
Karakaş 28 Şubat döneminde medyanın F.G`ye olan karalama kampanyalarını dile getirerek; "Bundan 16 Sene önce, 28 şubat döneminde, cemaate karşı yoğun bir kaset kampanyası başlatılmıştı. Fethullah Gülen`in 80 öncesi verdiği vaazlar TV`lerde servis ediliyor ve &`;Atatürk düşmanı”, "şeriatçı” gibi ithamlarla saldırıyorlardı İslam düşmanları. O dönem diğer İslami cemaatler ve İslami gazeteler Fethullah Gülen`i ve cemaati çok ciddi bir şekilde savundular."
 
Bütün bu savunmalarına rağmen Gülen cemaatinin İslami camialara olan saldırı yaklaşımının hala devam ettiğini idafe eden Karakaş, yazısına şöyle devam ediyor;
 
"Adamlar silahı bırakmışlar. Sisteme entegre olmuşlar, parti kurmuşlar. Doğudaki en etkin cemaatlerden biri durumundalar.
 
"Ama hayır onların tümü terörist."
Gençler nurcuların eline düşünce problem yok, ama bunların eline düşünce problem var öyle mi?
Başkasını tepeleyerek kendisini kurtarma anlayışı gelenek halinde devam ediyor."
 
Sami Karakaş, kaleminin kıvraklığını kullanarak bir taraftan savunurken öte taraftan töhmet altında bırakacak sözler sarf ediyor.
"Sisteme entegre olmuşlar, parti kurmuşlar." diyerek Hüda-Par`ı sisteme entegre bir yapı olarak atfediyor.
 
İddia sahibi iddiasını kanıtlamak zorundadır. Sami Karakaş`ın Hüda-Par`ın sisteme entegre olduğuna dair bir kanıtı varsa buyursun kamuoyu ile açıklasın. Aksi taktirde neden böyle bir şey yazma gereği duyuyor?
 
Fakat ben Sami Karakaş`a Hüda-Par`ın sisteme entegre olmayıp, sistemin uykusunu kaçırdığını kanıtlayabilirim.
 
Nasıl mı?
Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır`da parti üyelerini bilgilendirmek için bir seminer veren Hüda-Par`ın sistemin karanlık odakları tarafından "ortam dinlemesine" maruz kalması acaba sisteme entegre olmasından mıdır? Yoksa sistemin uykusunu kaçırmasından mıdır?
 
Ayrıca, köşe yazarlığı yaptığı sitedeki şu ayeti kendisine hatırlatarak yazıma son vereyim:
 
"Hakkında bilgi sahibi olmadığın birşeyin peşine düşme..." İsra 36
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir