• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Anne adaylarına sertifika
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Bölge Hastanesi'nin Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda "Gebe Okulu" hakkında bilgi veren Kadın Doğum Hastanesi Sağlık hizmetleri birim sorumlusu kalite yönetim direktörü Kader Akdağ Aslan, daha sağlıklı bilinçli anne ve sağlıklı bebek yetiştirilmesi konusunda böyle bir okulun kurulduğuna dikkat çekti.


Bir ay devam edilen eğitimlerde anne adaylarına "Anne sağlığı, hamilelik, doğum ve bebek bakımı" konularında çeşitli eğitimler verildi.


Anne adaylarına hastanede görev yapan ve alanında uzman olan kadro tarafından eğitildiğini belirten Aslan, "Annelere kadın doğum uzmanı, eğitici psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, ebe ve çocuk hastalıkları uzmanı tarafından eğitim verildi. Eğitimler gayet başarılı geçti." diye konuştu.


Aslan, ayrıca Türkçe bilmeyen gebe annelere ise Kürtçe eğitim olanağı sağlandığını belirterek, eğitimlere katılan annelere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.


Eğitime katılan anne adayı Hacer Bahçesular ise ilk gebeliği olduğunu gebelik konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını belirterek burada verilen eğitimlerden son derece memnun kaldığını ve aklındaki bütün sorulara verilen eğitimde cevap aldığını söyledi.
Diğer anne adaylarına da çağrıda bulunan Bahçesular, bu tür programlara katılmaları çağrısında bulundu.


Programda anne adaylarına sertifika ve bebek bakım ürünlerinin yer aldığı hediye paketleri verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir