• DOLAR 32.598
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2497.777
  • ...
Irkçı saldırılar dinmek bilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FRANSA- Fransa'nın Besançon şehrinde bulunan birmeslek lisesi kimliği belirsiz ırkçı saldırganların saldırısına maruz kaldı.

 

Pazertesi derslerine giden öğrenciler, okulun ön duvarları üzerinde 'İslam dışarı', gibi hakaret içeren yazıları ve gamalı haçları görünce olay karşısında şok olduklarını söylediler.

 

Tristan Bernard Meslek Lisesinden bir kız öğrenci, "Yazıları görünce şok oldum, gerçekten gücüme gitti" ifadelerini kullandı.

 

Olayın ardından Franche-Comte bölge konseyi başkanı, Marie Guite Dufay, konu hakkında, ilgili birimlere şikayette bulunmaya karar verdiklerini bildirdi.

 

Başkan Dufay, ayrıca birbildiri ile, bu türden vakaları hoşgörüsüzlük ve ırkçılığın yükselişi şeklinde tanimlayarak, şiddetle kınadıklarını dile getirdi.

 

Fransa, 2013 yılı başından beri, İslam'a karşı bir çok ırkçı saldırılara sahne olduğu ve en başta ise camilerin hedef alındığı biliniyor.

 

Fransa Müslüman Inanç Konseyi (CFCM) bünyesinde faaliyet gösteren İslamofobi Ile Mücadele Gözlem Evinin Başkanı olan Abdallah Zekri'nin bildirdiğine göre, 2013 yılında İslamofobi saldırılarında yüzde 11.3 artış olduğu ve hersene artış gösterdiği bildirilmişti. (Erdal Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir