• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Babamı annemin gözleri önünde katlettiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR -PKK'lılar tarafından 16 Mayıs 2012 tarihinde evinin önünde öldürüldüğü iddia edilen AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Ali Kılınç'ın katil zanlılarının yargılandığı davanın 4'üncü duruşması, Diyarbakır 5'inci ağır ceza Mahkemesinde yapıldı.

Duruşmayı Şırnak HÜDA PAR İl Başkanı Abdullah Kılınç, öldürülen Ali Kılınç'ın oğlu Muhammet Yasin Kılınç ve akrabaları da takip etti. Zanlıların vekillerinin, müvekkillerini savunduğu mahkemenin beşinci duruşması 12 Şubat 2014 tarihine ertelendi.

Duruşmadan sonra açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılınç, Ali Kılınç'ın 16 Mayıs 2012'de akşam ezanı vaktinde kapısının önünde, ailesinin gözleri önünde birileri tarafından vurulduğunu ifade etti. Kılınç "4'üncü mahkemeye geliyoruz. Şu ana kadar 4 tutuklu var zaten biri de firardadır. Her ne kadar katillerin avukatları ısrar etmişse de tahliyelerine karar verilmedi. Zanlılar mahkemesi 12 Şubata ertelendi" şeklinde konuştu.

"Olay, örgüt adına kurulmuş bir eylem"
Düzenlenen saldırının örgüt adına yapıldığını ifade eden Ali Kılınç'ın oğlu Muhammet Yasin Kılınç ise "Olay zaten belli örgüt tarafından yapılmış bir eylem. Bu eylem bizim evin önünde Annemin gözleri önünde gerçekleşti. Benim babam da tarif edilemez bir adamdı tanıdığına da tanımadığına da selam veriyordu. Şırnak tarafından çok seviliyordu." şeklinde konuştu.

'Bu davanın peşini hiçbir zaman bırakmayacağız'
İşlenen hiçbir suçun karanlıkta kalmayacağını dile getiren Kılınç, "Şehit edilmeden bir hafta önce en büyük ablam rüyasında görmüştü babamı. Şehit edildiği yerde yemek yapıyordu. Ablamda sormuş kime yemek yapıyorsun? Babam 'da demiş ki Hz. Ali ve Hz. Ömer benim misafirimdir. Rüyadan 1 hafta sonra bu olay gerçekleşti. Bu olaydan sonra da annemim psikolojisi yerinde değil halada. Bu davanın peşini hiçbir zaman bırakmayacağız." ifadelerini kullandı. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir