• DOLAR 32.521
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2423.139
  • ...

 
BURSA
- Bursa Valisi Münir Karaloğlu ,Deri ve Tekstil Boyacıları Organize Sanayi Bölgesi arazisinde incelemelerde bulunduktan sonra, fabrikaları gezerek çalışmalar hakkında Başkan Aziz Demirkakan' dan bilgi aldı.

 

Vali Karaloğlu incelemeleri  sırasında, "Biz ayakkabı ve ceket giymeye devam ettiğimiz sürece, deri üretimi de olacak. Çevreye zarar vermeden bu işin yapılıyor olması bizleri mutlu ediyor" dedi.

 

Türkiye'de dericilerin hep şehir merkezlerinde yer aldığını ve bunun hep sorun teşkil ettiğini belirten Vali Karaloğlu, "Burada çevre açısından önemli yatırımlar yapılmış. Kent merkezinden de uzak olması nedeniyle kimseyi rahatsız etmiyor. Arsalar üzerinden spekülatif hareketlere izin vermeyin. Ülkemizin büyük hedefleri var. Bu hedeflere ulaştıracak olan ise sizlersiniz. Üretimi sizler yapacaksınız destek bizden" dedi.

 

Türkiye'nin önde gelen deri üretim merkezlerinden Bursa'da, Türkiye'ye örnek olacak nitelikte Bursa Deri Organize Sanayi Bölgesi, 1 milyon 732 bin metrekare alan üzerinde kurulu ve şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Yeni yapılan çevre yollarıyla birlikte, Ankara, İstanbul ve İzmir üçgeninin ortasında kalan Bursa Deri Organize Sanayi Bölgesi, merkezi konumuyla kavşak noktada bulunuyor. (Veysi Siyah - İLKHA)