• DOLAR 32.607
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2497.003
  • ...
YYÜ engelli öğrencileri ağırladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 
VAN- 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) ağırlanan, Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler ilk ve Orta Okul öğrencilerine, işaret dili ile Buz Devri-4 filmi izletildi.

 

Burada çocuklarla birlikte işaret dilinde anlatılan filmi izleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Engelliler Günü münasebetiyle düzenlediğimiz etkinlikler kapsamında, bugün Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler ilk ve Orta Okul öğrencilerini ağırlıyoruz. Daha önce biz kendilerine misafir olmuştuk. Bugün inşallah Buz Devri-4 filmini işaret dili ile çocuklarımıza izleteceğiz." dedi.

 

Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler ilk ve Orta Okulu müdürü Fazıl Turgut, yaptığı çalışmalardan dolayı YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal'a teşekkür etti.

 

Etkinlikte görüşlerini dile getiren Doç. Dr. Eray Çelik, Depremlerden sonra yeniden yapılanan bir kentin en önemli paydaşlarının engelliler olduğunu belirterek, birçok öğrencinin ilk defa bir tiyatro merkezi ile tanıştıklarını, bundan dolayı kendilerine bu imkanı sunan Rektör Battal'a teşekkürlerini iletti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir