• DOLAR 32.428
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.979
  • ...
Cizre Kaymakamı Mahalle Muhtarlarıyla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 
ŞIRNAK-
Cizre Kaymakamı Şenol Koca, mahalle muhtarlarına, Öğretmen Evinde verdiği kahvaltıda bir araya gelerek, geçtiğimiz yıl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından dağıtımı yapılan kömür yardımlarında göstermiş oldukları özveri ve gayretten ötürü teşekkür etti.

 

Kaymakam Koca burada yaptığı konuşmada, " 'Şehr-i Nuh Diriliyor' Projesi kapsamında, gerek Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, gerekse Sayın Valimiz Hasan İpek'in destekleri ile, 14 binanın yıkımı ve eski Belediye Binası'nın restorasyonu tamamlandı. Restorasyonu tamamlanan bu binamız da çok yakında Engelsiz Gençlik Merkezi olarak tüm gençlerimize hizmet verecek. Ayrıca Hamidiye Kışlası Alay Binası'nın restorasyonu çok yakın zamanda tamamlanarak vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Bununla birlikte Kale İçinde kazı çalışmaları devam etmektedir. Ulu Camii sıva sökümleri tamamlanmış, restorasyon projesi çalışmalarına başlanılmıştır. Kırmızı Medrese'nin projelendirme çalışmaları tamamlandı. Keşif çalışmalarının tamamlanmasını müteakiben gerekli çevre düzenleme çalışmaları tamamlanacak ve bu alan vatandaşlarımızın kullanımına açılacaktır." dedi.

 

Cizre Surları'nın ortaya çıkarılması projesinde 387 hak sahibi ile görüşülüp, proje anlatılarak desteklerinin alındığını belirten Koca, "Bununla birlikte Cizre Belediyesi yetkilileri, meclis kararı alamadıklarını, dolayısıyla projeye destek veremeyeceklerini ifade etmişlerdir. Eğer Cizre Belediyesi bu konuda gerekli desteği sağlarsa, TOKİ ile protokol yapılmak suretiyle 387 hak sahibi mağdur edilmeden proje tamamlanacaktır.'' ifadelerini kullandı.

 

Kahvaltı esnasında mahalle muhtarlarının sorun ve önerilerini dinleyen Kaymakam Koca, bir muhtarın, 'İlçemizdeki yasa dışı gösterilerin devam etmesinin en büyük nedeni gençlerimize yeterli iş imkânlarının sağlanamamasıdır. Bununla ilgili neler yapabiliriz?' sorusuna , " İlçemizde yapımı biten Organize Sanayi Bölgesi'nde fabrikalarımız hızla tamamlanmaktadır. İlçemize yeni yeni yatırımlar, yatırımcılar gelmektedir. Organize Sanayi Bölgemizde 20 dönüm arazi üzerine 278 kişinin çalışacağı akü fabrikasının kurulması için çalışmalarımız devam etmektedir. Bununla birlikte ilçemize daha çok yatırımcının gelmesi, daha çok istihdam alanının oluşması, ilçemizde meydana gelen olayların son bulmasıyla doğru orantılıdır. Bu olaylar çözüm süreci ile birlikte ülkemizin diğer şehirlerinde nasıl son bulmuşsa Cizre'mizde de sona erecektir.'' cevabını verdi.

 

Kahvaltının ardından Kaymakam Koca, katılımlarından dolayı muhtarlara teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.(Muhammed MÜLDÜR - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir