• DOLAR 32.515
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2437.887
  • ...
Google`den Yeni Uygulama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Akıllı algoritma kullanarak hazırlanan uygulamayla kullanıcının ihtiyaçları tahmin edilerek bir sonraki tercihleri falına bakarmışçasına önüne seriliyor. Uygulama şu an için henüz akıl okuyamasa da kullanıcıların bir sonraki adımda ne yapacağını geçmiş alışkanlıklarını takip ederek yerine getiriyor.

İHTİYAÇLARINI YOL HARİTASI ÇİZİYOR
Bunu ise `akıllı analiz` ile yapıyor. Bu kavram yeni değil. Finans sektörü bireylerin kredi puanını oluştururken bu yolu kullanıyor. Ancak Google bunu bir adım daha öteye taşıyıp akıllı kişisel asistan uygulamaları ile birlikte akıllı telefon sahiplerinin gün içinde ihtiyaçlarına yönelik yol haritası çiziyor.

Yazılım tahmin oluşturmak için çeşitli bilgi parçacıklarını birleştiren bir algoritmaya dayanıyor. Kişisel asistan uygulamalarıyla takvim girdilerini tarayarak kullanıcının nerede olması ve ne yapması gerektiğini ortaya koyuyor. Bunu yaparken konum verilerini, sosyal ağları, SMS ve e-postaları birleştiriyor.

YAĞMUR YAĞACAK, ŞEMSİYE AL
Örneğin, telefon üzerinde oluşturulan takvimde günlük bir davet varsa, Google bunun için bir hatırlatma oluşturacak. Daha sonra kullanıcının toplantıya gittiğini kontrol edip onu yönlendirecek. Ayrıca, hava yağışlıysa şemsiye al uyarısı yapacak, otobüs duraklarında otobüs tarifeleri, marketlerde fırsatları gösterecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir