• DOLAR 32.507
  • EURO 34.78
  • ALTIN 2490.058
  • ...
SON DAKİKA
Davutoğlu AGİT toplantıları için Kiev’de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kiev’e Brüksel’den gelen Ahmet Davutoğlu, havalimanında Ukrayna Hükümeti yetkilileri, Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Mehmet Samsar, AGİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Tacan İldem ve Kiev Büyükelçiliği mensupları tarafından karşılandı. Davutoğlu, Borispil Havalimanı’nda uçaktan iner inmez İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile görüştü. Davutoğlu ayaküstü İsveçli meslektaşı ile bir müddet sohbet ettikten sonra Borispil Havalimanı’ndan ayrıldı.

Davutoğlu’nun iştirak edeceği AGİT Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda, Helsinki Nihai Senedi`nin imzalanmasının 40. yıldönümüne denk gelen 2015`e varan süreçte, sınır aşan tehditlerle mücadele, yayılmanın önlenmesi, hoşgörü ve ayrım gözetmeme ve enerji ile bağlantılı faaliyetlerin çevresel etkileri gibi AGİT’in üç boyutunu ilgilendiren hususlar ele alınacak.

Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, "Toplantıda ayrıca, komşu coğrafyamızda, ülkemizin güvenlik ve istikrarını da yakından ilgilendiren Yukarı Karabağ, Abhazya/Güney Osetya ve Transdinyester gibi ihtilafların çözümüne yönelik çabalar gündemde olacaktır" denildi. Bakan Davutoğlu, toplantı çerçevesinde bazı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

ERMENİSTAN VE AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÖRÜŞTÜ

Bu arada, heyetlerin gayri resmi çalışmalarının başladığı AGİT zirvesinde, Ermenistan Dışişleri Bakanı Eduard Nalbandyan ve Azerbaycan Dışişleri Elmar Memedyarov da bir araya geldi. Arasında ihtilaflar bulunan iki ülke dışişleri bakanı toplantısında basının görüntü almasına izin verilmedi

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir