• DOLAR 32.561
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2432.783
  • ...
Kerkük`te Çatışma: 10 Ölü, 60 Yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Irak`ın kuzeyindeki Kerkük kentinde istihbarat binasını hedef alan saldırganlar önce bombalı bir araçla beton duvarı havaya uçurdu. Ardından binaya giren saldırganlar emniyet görevlileri ile çatışmaya başladı.

Saatler süren çatışmanın ardından saldırganlar püskürtüldü. Yaşanan çatışmalardan sonra istihbarat binasını ele geçiremeyen silahlı grup, bu kez yakındaki bir alışveriş merkezini bastı. Yaşanan çatışmalardan sonra istihbarat binasını ele geçiremeyen silahlı grup, karşıdaki Cevahir Alışveriş Merkezi`ne girdi.

Burada iş yeri sahibi ve çalışanları rehin alan saldırganlar, binanın alt katına bomba düzenekleri yerleştirerek 4 katlı binanın en üst katına çıktı. İçeridekileri rehin alan saldırganlar ile güvenlik güçleri arasındaki çatışma sürüyor.
Bomba düzenekleri ve saldırganların binanın üst katından açtığı ateş sonucu binaya giremeyen güvenlik güçleri, binayı doçka ve roket atarlarla yoğun ateş altına aldı.

Kerkük valisi, saldırıyı gerçekleştirenlerin gözaltında tutulan arkadaşlarını kurtarmak ve gizli evrakı ele geçirmek için istihbarat merkezini hedef aldıklarını açıkladı.

Kerkük Valisi Necmettin Kerim, istihbarat binasının güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alındığını söyledi. Kerim, saldırganların ele geçirdikleri alışveriş merkezine bomba yerleştirdiklerini kaydetti.

Kerkük polis yetkililerinden alınan bilgiye göre, şu ana kadar yaklaşık 11 rehine sağ kurtarıldı.

Kerkük Dış Polis Müdürü SerhadKadir ise söz konusu silahlı kişilerin, arkadaşlarını kurtarmak ve gizli evrakları elde etmek amacıyla çatıştığını belirtti.

IRAK`TA ŞİDDET OLAYLARI: 16 ÖLÜ, 78 YARALI
Bu arada Irak`ın çeşitli kentlerinde bugün meydana gelen çatışmalarda 16 kişi öldü, 78 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Felluce kentinde silahlı saldırganlarla özel timler arasında yaşanan çatışmada Anbar İstihbarat Şubesi Şefi Muhammet Hüseyin öldü, 2 asker yaralandı.

Çatışmanın ardından Felluce`de emniyet güçleri tarafından Dubbat Mahallesi`nde El Kaide`ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda, örgüt lideri Ömer İsmail ve yardımcısı Ömer Ahmet öldü. Bu iki kişi, El-Kaide bağlantısından dolayı idama mahkum edilmiş, hapishaneden kaçarak kurtulmuşlardı.

Sabah saatlerinde Kerkük`ün Elmas Mahallesi`nde bomba yüklü bir aracın patlatılması sonucu bir saldırgan öldü, 3 saldırgan da yaralandı.

Ardından Kerkük-Erbil Karayolu`nda bir aracın patlatılması sonucu 1 kişi öldü 5 kişi de yaralandı. Patlamanın hemen sonra Kerkük`ün Rahimava bölgesinde bugün öğle saatlerinde şehir merkezindeki Kerkük İstihbarat Müdürlüğü binasına girmeye çalışan saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 10 kişi öldü 63 kişi yaralandı. Saldırganlarla güvenlik güçleri arasında çatışmalar devam ediyor.

Kerkük`te bomba yüklü bir otomobil emniyet güçleri tarafından tespit edilerek bomba uzman ekiplerince etkisiz hale getirildi.

Ramadi`de silahlı saldırganlar, Eski Anbar Meclisi Molla Mazhar`ın üyesinin evini baskın düzenledi. Olayda Mazhar`ın bir kardeşi hayatını kaybederken, evdeki misafirlerden biri de yaralandı.
 
AJANSLAR
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir