• DOLAR 32.541
  • EURO 34.772
  • ALTIN 2490.992
  • ...
Bağış`tan Vize Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye ile AB arasında vize sürecinde varılan uzlaşmaya ilişkin, "3 yıl içerisinde inşallah bu ülkenin bütün vatandaşları artık AB üyesi ülkelere vize almadan gidebilecekler" dedi.

AB Bakanı Bağış, UNICEF Türkiye Milli Komitesi tarafından okul öncesi eğitim projelerine destek amacıyla düzenlenen açık artırmaya katılımının ardından, Türkiye ile AB arasında vize serbestisi sürecinin başlatılması ve geri kabul anlaşmasının imzalanması konusunda varılan mutabakatı değerlendirdi. Bağış, şunları kaydetti:

"Bu akşam burada dünya çocukları için bir şey yapıldı. Ama Türkiye`nin çocuklarına da ayrı bir müjdemiz var. Bizler yurt dışına giderken vize kuyruklarında bekleyerek yurt dışına gitmek durumunda kalan bir nesildik. İnşallah, bugün attığımız 4 yıllık çabanın neticesinde, 3 yıl sonra artık bu ülkenin hiçbir çocuğu AB üyesi ülkelere giderken vize kuyruklarında beklemek zorunda kalmayacak. Bu da Türkiye`nin çocuklarına bence önemli güzel bir müjde oldu."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın 4 yıldır bizzat izlediği ve her adımını koordine ettiği bu sürecin bugün önemli bir noktaya geldiğini belirten Bağış, "İnşallah kısa bir süre içerisinde de vize muafiyet müzakerelerimizin yol haritası yürürlüğe giriyor. 3 yıl içerisinde inşallah bu ülkenin bütün vatandaşları artık AB üyesi ülkelere vize almadan gidebilecekler" diye konuştu.

AB heyetinin Türkiye`ye ne zaman geleceği sorusuna ise Egemen Bağış, "Onları 16 Aralık için bekliyoruz" yanıtını verdi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir