• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Müslümanlar, kardeşleri için Sultanbeyli`de toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Sultanbeyli Merkez Camii önünde düzenlenen programa, Saadet Partisi Sultanbeyli İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ile İhvan-ı Müslimin yöneticilerinden Adil Yunus Muhammed Raşid de katıldı.
 
Programın, Sultanbeyli AGD İlçe Başkanı Durmuş Can`ın okuduğu Basın Açıklaması ile başladı.
Müslümanların ölümleri, kibrit kutusu büyüklüğünde haber oluyor Can basın açıklamasında, "Ülkemizde ana haber bültenleri ve bu eksende kurgulanan bazı televizyon dizileri ile oluşturulan yapay gündemlerle milyonlarca insan oyalanmaktadır. Ülkemizin düzlüğe çıkmasına, insanların gerçek problemlerinin çözülmesine zerre kadar bir katkısı olmayacak işlerle zihinler meşgul edilmektedir. Dünyanın değişik bölgelerinde ve özellikle de İslam Coğrafyasında yaşanan acılar, yitirilen insanlar, akan kan ve dökülen gözyaşı gazetelerin dış haberler sayfasında kibrit kutusu kadar bir alanda sıradan haberler olarak verilmektedir. İnsan olmanın bir gereği olarak üzerimizden eksik edemeyeceğimiz sorumluklarımız vardır. Bugün İsrail yine Gazze`yi bombalıyorsa, Lübnan`da bir patlamada çok sayıda insan yaşamını yitiriyorsa, Irak`ta bombalı saldırılar rutine bağlanmışsa, Suriye`de masum insanların kanı dökülmeye devam ediyorsa, Yemen`de şiddet olayları yaşanıyorsa, Somali`de belirsizlik devam ediyorsa, fındıkkabuğunu doldurmayan meseleleri gündem yapmak elbette bu olayların arkasındaki güçlerin işine yaramaktadır." ifadeleri yer aldı.
 
İslam coğrafyasında zulüm var
Can, açıklamasının devamında, "Mısır`da küresel güçlerin desteği ve oluru ile darbe yaparak yönetimi ele geçirenlerin sivillere, üniversite öğrencilerine, öğretim görevlilerine uyguladıkları terör devam etmektedir. Aynı darbeci yönetimin Gazze- Mısır sınırında Hüsnü Mübarek zamanında bile açık tutulabilen tünelleri tamamen kapatması ise İsrail ile olan bağlantılarını çok daha iyi göstermektedir. İsrail`in son hava saldırılarında tavuk çiftliklerini ve Gazze`nin alt yapısını hedef alması zaten kuşatma altında bulunan Müslümanları tamamen aç bırakarak, temiz içme suyundan mahrum bırakarak, ilkel koşullarda yavaş yavaş öldürmeye yöneliktir. Öte yandan Çin yönetimin Doğu Türkistan`da Müslümanlara yönelik baskı ve zulümleri devam etmektedir. Nüfus kontrolü adı altında son 28 yılda kürtajla anne karnında katledilen bebek sayısı 15 milyona yaklaşmıştır. Vahşice uygulanan bu işlem sırasında binlerce Müslüman kadın, karnındaki yavrusuyla can vermiştir. Çin Hükümeti, nükleer denemelerini Doğu Türkistan`da yapmaktadır. Müslümanların yaşadığı bu bölge milyonlarca insanın ve sonraki nesillerin sağlığı hiçe sayılarak nükleer bir çöplük haline getirilmiştir. Çin hükümeti, Doğu Türkistan`da emeklilerin,18 yaşından küçüklerin ve memurların camilere girmesi yasaklamıştır. Küçük çocuklar beş altı yaşlarında ailelerinden koparılıp İslam`a ve Müslümanlığa tamamen yabancı bir şekilde yetiştirilmektedir. Planlı bir şekilde Müslüman oranını azaltmaya yönelik göç dalgaları oluşturulmaktadır. Son üç ay içerisindern 300 kadar Müslüman şehit edilmiştir." dedi.
 
AGD olarak mücadeleye devam edeceğiz
Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak insanın varlığına ve inancına, neslin devamlılığına, doğanın dengesine ve ekinin doğallığına kasteden her türlü yapılanmaya karşı mücadeleyi her daim tek ve öncelikli gündem yapmaya devam edeceklerini dile getiren Can, bu mücadelenin Peygamberlerin, takipçilerinin ve onurlu insanların mücadelesidir ve bu yol onların yolu olduğunu söyledi.
 
Basın açıklaması sonrasında Fethullah Aydın Hoca İslam coğrafyasında şehit edilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldırdıktan sonra, tüm Müslümanların birlik ve beraberliği için ve zulümlerin sona erip, mazlumların kurtuluşa ermeleri için dua etti.
 
Yapılan duanın ardından, Mısır`dan programa katılmak için gelen İhvan-ı Müslimin yöneticilerinden Adil Yunus Muhammed Raşid`de bir konuşma yaptı.
 
Raşid konuşmasında, katılımcıları selamladıktan sonra," Şu anda dünya üzerinde Hak ve Batıl mücadelesi devam etmektedir ve bu mücadele geçmişten günümüze kadar devam eden bir mücadeledir. Biz bu mücadeleyi öncelikle Habil`le Kabil`de görüyoruz. Habil, Allah`ın istediği kurban emrini yerine getirirken Kabil bu emre uymadı. Hz. İbrahim`in mücadelesine bakıyoruz. Putlara tapanların yanında tevhit bayrağını kaldırdı ama halkı onu kabullenmedi. O`nu öldürmeye çalıştılar. Aynı mücadele Hz. Lut için de söz konusuydu. O da sapkınlığa düşen halkını Hak olan yola davet etti fakat halkı onu dinlemedi ve ona karşı çıktılar. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed te aynı durumla karşı karşıya kaldı. Onlar hep Hak ile batılın mücadelesini yaptılar.
 
Mursi İslam yolunda gittiği için indirildi
 
Şimdi aynı durum Mısır`da halkın oylarıyla seçilen Muhammed Mursi`ye karşı da devam etmekteteolduğunu dile getiren Raşid, " Kardeşlerimiz şehit edilmekte ve yaralıların sayısı artmaktadır. Siz Fatih Sultan Mehmed`in çocukları, sizden isteğimiz sürekli dua etmenizdir. Siz hilafetin merkezi bir devletsiniz. O yüzden sizlere Müslümanların birlik ve beraberliği için büyük bir görev düşüyor. Bu mücadeleyi hem görsel hem de yazılı medya aracılığıyla sürekli gündemde tutunuz. İnşallah yakın bir zamanda gerek Mısır, gerek Suriye, gerek Filistin ve gerekse tüm Müslümanların kurtuluşunu hep beraber `Allah u Ekber` diyerek kutlayacağız." dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
 
Program katılımcıların hep beraber getirdikleri tekbir ve sloganlarla son buldu. (Erkan Yavuz- Enes Durmaz/ İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir