• DOLAR 32.563
  • EURO 34.868
  • ALTIN 2437.437
  • ...
Kerkük`te Bombalı Saldırı: 4 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kerkük İstihbarat Müdürlüğü`ne girmeye çalışan saldırganlarla emniyet güçleri arasında silahlı çatışma çıktı. Çatışma sırasında 2 saldırgan ölü ele geçirilirken yaralananlardan 13`ü Kerkük Hastanesine, 57`si Kerkük Genel Hastanesi`ne kaldırıldı. Yaralananlardan da 2 kişi hayatını kaybetti.

İstihbarat binasının yer aldığı semtte çatışmalar hala devam ediyor. Binanın önünde bomba yüklü bir otomobil patlatıldı. Binaya girmek isteyen saldırganlardan 5`i suikast silahları kullanarak emniyet güçlerine dışarıdan destek verilmesini engelliyor. Aynı keskin nişancılar, olay yerindeki yaralıları almaya gelen 4 ambulans sürücüsünü de yaraladı.

Bomba yüklü bir minibüsün de Kerkük`te patlatılacağı haberini alan emniyet güçleri alarma geçti. Çatışmaların sürdüğü İstihbarat binasındaki güvenlik güçlerine destek olmak amacıyla çevredeki peşmerge ve törerle mücadele özel timlerinin sevk edildiği bildirildi.

Bu arada sabah saatlerinde Kerkük-Erbil Karayolu`nda bir aracın patlatılması sonucu 1 kişi ölmüş, 5 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir