• DOLAR 32.435
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2478.352
  • ...
28 Şubat devam ediyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlediği Yeterlilik Sınavı`na yoğun bir şekilde hazırlanan ve girdiği yazılı ve mülakat sınavında başarı elde eden Bilal Dalkılıç adlı vatandaş, 90`lı yıllarda camide çocuklara Kur`an-ı Kerim dersi verdiği gerekçesiyle 5 yıl cezaevi yattığını, bu yüzden hak ettiği imamlık atamasının yapılmadığını söyledi.

Adli Sicil Arşiv Kaydı`nın bulunduğunu ama mahkemeden aldığı `Memnu Hakların İadesi` kararına rağmen atanamadığını dile getiren Dalkılıç, "Bu uygulama aslında 28 Şubat sürecinin bitmediğini gösteriyor." dedi.

İmamlık için yeterlilik, yazılı ve sözlü sınavına girip kazandığını ifade eden Dalkılıç, "Başvuru için gerekli evraklarımı hazırlayıp Diyarbakır İl Müftülüğüne müracaatta bulundum. Evraklarımın arasında, Adli Sicil Arşiv Kaydı olduğu için müracaatı alan memur, dosyayı Diyanet İşleri Başkanlığına göndereceklerini söyledi. Kendisine mahkemeden aldığım `Memnu Hakların İadesi` kararını verdim." diye konuştu.

İki gün sonra Diyanet İşleri Başkanlığından gelen yazıda daha önce aldığı ceza gerekçe gösterilerek atamasının yapılmadığını söyleyen Dalkılıç, "Oysaki mahkeme, `Kamuda çalışmasına engel yok.` diyor. Diyanet ise kendi kurallarını kendisi koyuyor." şeklinde konuştu.
2005`te yeniden düzenlenen TCK`da, "Ceza infaz edildikten sonra, kamu hakları iade edilir" hükmünün bulunduğunu söyleyen Dalkılıç, Diyanetin ya yeni kanundan haberinin olmadığını ya da bunu bilinçli yaptığını dile getirdi.

Diyanetin mütedeyyin insanlara sahip çıkacağına, onları cezalandırdığını söyleyen Dalkılıç, "28 Şubat mağdurlarındanım. Devletin diğer kurumları, 28 Şubat mağdurlarına kapısını açmışken, en çok mağdur olan dindar insanlara Diyanet niye kapısını kapatmış, bunu anlayamıyorum. İdare mahkemesine dava açtım. Davanın sonuçlanmasını bekliyorum. Hükümetten de talebim eğer gerçekten 28 Şubatın üzerine sünger çekmek istiyorsa bizimde haklarımızı iade etsin." dedi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir