• DOLAR 32.602
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2499.363
  • ...
Doktor: 'Grevdeyim Hasta muayene etmiyorum'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bağlar ilçesi 9'nolu Aile Sağlığı Merkezinde görev yapmakta olan Dr. Yüksel A, muayene olmak için gelen hastalara grevde olduğunu söyleyerek muayene etmeyerek hastaları mağdur etti.

 

4 yaşındaki oğlu çok hasta olduğundan dolayı hastaneye götürmeyerek yakınlarında bulunan Diyarbakır Bağlar ilçesi 9'nolu Aile Sağlığı Merkezine götüren Baba M. Sait Adıyaman, Doktor Yüksel AK'ın kendisine 'bugün grev var. Türkiye çapında yapılan bir grev olduğundan dolayı ben çocuğunuzu muayene etmiyorum' dediğini söyledi.

 

Türkiye genelinde yapıldığı iddia edilen grev nedeniyle 4 yaşındaki çocuğu muayene etmeyerek hastaneye sevk eden doktorun, gelen tüm hastaları hastaneye gönderdiği ve hiç kimseyi muayene etmediği görüldü.

 

Baba M. Sait Adıyaman'ın 'Eğer siz grevdeyseniz buraya bir nöbetçi doktor bırakmak zorundasınız' demesi üzerine Dr. Yüksel A, 'biz buradayız zaten, bakın masamdayım görevimin başındayım' gibi cümleler kullanması ve gelen hastaları muayene etmeden hastaneye sevk etmesi tepkilere neden oldu.

 

Çocuğunu muayene etmediğinden dolayı mağdur olduğunu dile getiren Adıyaman, doktorun kendisine 'mağdur olmamak için başka hastaneye git' dediğini ifade etti.

 

Doktordan şikâyetçi olan Baba M. Sait Adıyaman, Sağlık Bakanlığının 184 şikâyet hattını aradığını, yetkililerin kendisinden bilgilerini aldığını konuyu inceledikten sonra gerekli işlemlerin ardından bilgilendirme yapılacağı bilgisi verildiğini söyledi.

 

Konunun peşini bırakmayacaklarını ve doktordan şikâyetçi olduklarını dile getiren Adıyaman, aile hekimini değiştireceğini ve yetkililerin bununla ilgili inceleme başlatması gerektiğini ifade etti. (Ömer Yasin Ergin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir